A tavalyi Tortamustra részét képezte, hogy profi cukrászok és tortadíszítők tartottak előadást az intézményben. A rendezvényen többféle alapanyagot és technikát ismertettek meg a szakemberek a workshopok révén, így például a különböző cukormasszák, valamint a marcipánok rejtelmeibe is bepillanthattunk, és komoly elismerések születtek. A múzeum munkatársai most is arra törekednek, hogy a Tortamostrán a díjazás nívós szakmai elismerést jelentsen.
Lipcsei László cukrászmester idén is csatlakozik a zsűrihez. Mint fogalmazott, az íz kategóriában lehet nevezni, utóbbinál értelemszerűen az ízeket fogják elsősorban értékelni.
– A sütemény alapvetően arról szól, hogy finom legyen. Az étkezés utolsó eleme a desszert, ez a legmaradandóbb élmény, ennek finomnak kell lennie – nyomatékosította Lipcsei László.
A zsűri több oldalról vizsgálja majd a beérkezett pályamunkákat.
Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója kiemelte, hogy továbbra is az íz és a dizájn lesz a fő fókuszban.
– Egyéb kategória is lesz, hiszen a sós és egyéb apró süteményeket is szívesen látjuk a versenyen. Most a mézeskalácson túli világot szeretnénk megmutatni, illetve látni és láttatni majd a látogatókkal – fogalmazott a behirnek Bácsmegi Gábor.
A profi és amatőr jelentkezők szeptember 30-ig jelentkezhetnek a tortamustra2024@gmail.com e-mail címen. A házi szabály szerint egy pályázó maximum 3 munkával indulhat a versenyen, amely november 9-én lesz.
A Tortamustráról további pontos információkat itt olvashatnak.