Sarusi Mihály a Lencsési Közösségi Házban mutatta be legújabb könyvét

2019. június 16. 12:33 | Kovács Andrea

Sarusi Mihály a Nyelvkiakadásban című könyvét mutatta be a Lencsési Közösségi Házban. A békéscsabai kötődésű író és újságíró a magyar nyelv romlásának példáit csúfolja ki legújabb szerzeményében.

 

 

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője elmondta: a békéscsabai születésű író és újságíró, aki a Lencsési lakótelepen is hosszú ideig élt, megkereste őket azzal a szándékkal, hogy az ünnepi könyvhét alkalmával intézményükben szeretné legújabb könyvét bemutatni.

 

Fotó: Tóth Áron

A József Attila-díjas író és Táncsis-díjas újságíró csabai vonatkozású Corvinka című könyvsorozata hetedik darabját hozta el. Sarusi Mihály elmondta: Békéscsabán a Corvin utcában és környékén élte le eddigi élete kétharmadát, neki ez a világ közepe, a sorozat elnevezése is erre az erős kötődésére utal.

A Nyelvkiakadásban című kötetében az igénytelen nyelvhasználat, az anyanyelv romlása ellen emel szót karcolatok formájában. A kötetben szereplő történetei Kaposváron egy folyóiratban jelentek meg éveken keresztül, ezeket most egy kötetben gyűjtötte össze. Sarusi Mihály hozzátette: a felesleges angol szavak használata ellen is szót emel a könyvben, ugyanis szerinte az idegen szavak az írott és elektronikus sajtóra is rátelepedtek és ezt példákkal is érzékelteti legújabb kötetében.

 

További programok »

Kultúra

A peca köszöni, él és virul

A héten és a jövő héten 20-20 fővel, ezerrel „akaszt” a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban formálisan „tanyázó” Horgász tábor. Formálisan, hiszen a csodaszép intézménytől körülbelül 100 méterre ott fut az Élővíz-csatorna, azaz a csabai pecások paradicsoma.
2020. július 7. 18:33
FEL