Kiállítás Katona Péter fotóiból: 35 kép, 70 év

2019. február 15. 11:11 | Gyemendi Réka

Idén töltötte be 70. életévét Katona Péter, a Márvány Fotóműhely vezetője. Ennek tiszteletére rendeztek jubileumi kiállítást a Lencsési Közösségi Házban 35 kép, 70 év címmel.

 

 

A megnyitó Nagy Kristóf harsonajátékával kezdődött, majd a kiállítás szervezői a születésnapját ünneplő fotóst egy tortával is meglepték. A Márvány Fotóműhely vezetője kiemelte: 12 év munkáiból válogatták össze a tárlat anyagát.

– Nem volt könnyű a válogatás, mert elég sok képet készítettem az évek alatt. Erre a kiállításra a 2006-tól 2018-ig terjedő időszakból választottunk anyagot. Mivel minden területen szeretek fotózni, ezért láthatóak épület- és tájfotók, makrofotók és portrék is – árulta el Katona Péter.

 

Fotó: Tóth Áron

 

A Lencsési Közösségi Ház vezetője a megnyitón elmondta: a fotós a példa arra, hogy ebben a korban is lehet tartalmas életet élni és alkotó munkát végezni.

– Katona Péter betöltötte a 70. életévét, ami nagyon jeles évforduló. Rendkívül aktív alkotói tevékenységet él, ennek apropóján gondoltuk úgy, hogy megrendezzük ezt a kiállítást. Ez nem precedens értékű, hiszen Péter elődjének, Bazsó Imrének - aki sajnos már nem lehet közöttünk - is rendeztünk jubileumi kiállítást - mondta el Takács Péter.

A tárlatot három hétig láthatják az érdeklődők a Lencsési Közösségi Házban. A szervezők március 15-én is várják a látogatókat, akkor a hagyományoknak megfelelően a Csak tiszta forrás című fotópályázat képeiből nyílik majd kiállítás.

 

További programok »

Kultúra

FEL