Röplabda: Békéscsabai siker az év első bajnoki mérkőzésén - GALÉRIÁVAL

2021. február 6. 19:40 | Papp Ádám Sándor

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE a Szent Benedek RA együttesét fogadta szombat este a női Extraligában. A mérkőzés alig több, mint egy óra játék után 3:0-s BRSE sikerrel zárult.

Több, mint egy hónapos szünet után szerepelt újra bajnoki találkozón Tóth Gábor együttese, amely legutóbb még decemberben a Vasas Óbudát múlta felül 3:0-ra a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A viharsarki gárda ezúttal a Balatonfüred csapatát fogadta az alapszakasz utolsó előtti körében. A felek korábbi, november végi mérkőzésén 3:0-s BRSE siker született.

A találkozó balatonfüredi ponttal kezdődött, amelyre Marta Drpa válaszolt a fehér-kék mezes hazaiak részéről. Az Extraliga-újonc jól tartotta a tempót az ötszörös magyar bajnok BRSE-vel: ugyan Drpa révén három pont is volt a csapatok között, a vendégek nem adták fel (7:6). A házigazdánál összeállt a Pekárik-Kosekova blokk és Vander Weide is bemutatkozott életerős löketeivel. Az amerikai légiós állt a nyitóhelyre és két ász értékű nyitása után érkezett a mérkőzés első időkérése (13:8). A játékmegszakítást követően is megmaradt a csabaiak lendülete, Grudina is feliratkozott a pontszerzők közé. A szett közepén agresszív játékának köszönhetően kilencre növelte előnyét a Békéscsaba (18:9). Tovább nőtt a hazai előny és bemutatkozott a BRSE legújabb igazolása Katerina Zhidkova, de feladó posztra érkezett Cicic Marija is. Vander Weide juttatta szettlabdához csapatát, amelyet a debütáló átló értékesített (25:14).

A második játékrész is vendég ponttal kezdődött, de Glemboczki támadása után már kettővel vitt a BRSE (3:1). A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, Tóth Gábor pedig cserélt, Cicic, Zhidkova, valamint Konstantinou érkezett, aki először léphetett pályára az Extraligában. Zsinórban három csabai pont következett és a Békéscsaba ciprusi nyitásfogadó ütője egy ász értékű nyitást követően megszerezte első magyar bajnoki pontját új csapata színeiben (9:5). Nem tétlenkedett Zhidkova sem, aki rögtön termelni kezdte a pontokat. A BRSE csapatkapitánya zsinórban három egységet szerzett: Pekárik két centertámadás után volt eredményes, majd kiválóan blokkolt egy balatonfüredi akciót (16:8). A folytatásban a vendégek percei következtek: a Szent Benedek RA játékosai megfelezték hátrányukat, Tóth Gábornak kellett időt kérnie (16:12). Jót tett a játékmegszakítás a békéscsabaiaknak, Vander Weide került a nyitóhelyre és szerváival megbontotta a vendégek védekezését (21:12). A fürediek hibáját követően jutott szettlabdához a BRSE, amelyet Grudina blokkjával értékesíteni tudott (25:13).

Drpa találatával kezdődött a harmadik etap, majd Glemboczki és Grudina pontjaival a csabai előny hárommal nőtt (4:1). Tovább növelte a differenciát a házigazda: Vander Weide tüzelt a vendég térfélre, de Glemboczki védekezésben is aktív volt (9:2). Konstantinou érkezett a csabaiakhoz, aki hatalmas lendülettel szállt be a mérkőzésbe (11:3). Három füredi pont következett, amelyre Drpa válaszolt (12:6). A csabai lányok a folytatásban eredményesen támadtak és védekezésben is remekeltek, Pekárik és Vander Weide kiválóan blokkolt (16:8). Új erőre kapott a Balatonfüred, amely jól hárította a hazai próbálkozásokat. A vendégek pár perc leforgása alatt 6:1-es szériát produkáltak, amelyet követően háromra csökkent a különbség (17:14). Tóth Gábor időkérése nyugtató hatásúnak bizonyult, a szett végjátéka hatpontos csabai előnyből kezdődött (20:14). Grudina blokkja juttatta mérkőzéslabdához a Békéscsabát: ugyan a vendég együttes hármat hárítani tudott, végül egy rossz balatonfüredi szerva zárta a mérkőzést (25:19).

A BRSE sikerével továbbra is a tabella második helyét foglalja el 34 ponttal, míg a Balatonfüred a 7. pozícióból várja az Extraliga alapszakaszának utolsó körét.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE legközelebb február 13-án szerepel az Extraligában, amikor az 1.MCM-Diamant Kaposvár együttesét fogadja hazai pályán.

 

Galéria

További programok »

FEL