Röplabda: Hazai pályán folytatta győzelmi szériáját a BRSE - galériával

2020. november 28. 19:16 | Papp Ádám Sándor

Az Extraliga kilencedik fordulójában léphetett első alkalommal pályára hazai környezetben a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE. A csabai lányok a Békéscsabai Röplabda Akadémián az MTK Budapest gárdáját győzték le 3:0-ra, szombat este.

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – MTK Budapest 3:0 (15, 13, 18)
Békéscsaba, zártkapus mérkőzés. Vezette: Jámbor Tamás, Csizmarik József

Békéscsaba: Drpa 14, Kosekova 1, Glemboczki 10, Pekárik 4, Vander Weide 12, Grudina 7. Csere: Molcsányi (libero). Vezetőedző: Tóth Gábor
MTK: Vezsenyi 9, Kilyénfalvi 4, Szerencsés-Miklai 4, Godó 5, Papp 10, Durst. Csere: Szalai (libero), Császár 2, Lesi, Berkó, Dani. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Idén másodjára találkozott egymással a BRSE és az MTK az Extraligában, a csapatok októberi összecsapása 3:0-s békéscsabai sikerrel zárult.  

A kék-fehér szerelésben pályára lépő vendégek szerezték az első pontot a mérkőzésen, amelyre rögtön érkezett a válasz Drpa és Glemboczki támadása után. Grudina és Vander Weide pontjai után hárommal vezetett a BRSE a nyitójátszma elején (8:5). Zárkózott az MTK, gyors játékának köszönhetően 11-nél kiegyenlített, majd át is vette a vezetést (11:13). Magára talált a Békéscsaba, zsinórban három eredményes támadást követően Leiszt Máténak kellett időt kérnie (15:13). Glemboczki kemény nyitásai után nem tudott támadást építeni az MTK, amelyet kihasznált a BRSE és tovább növelte előnyét. A hazigazda 9:0-s szériát produkált (20:13). Grudina ászértékű nyitása és Drpa leleményes ejtése után szettlabdához jutott a Békéscsaba, amelyet Vander Weide értékesített (25:15).

Egy rossz vendégnyitás után BRSE ponttal kezdődött a második játszma. A csapatok fej-fej mellett haladtak (2:2). A hazaiak feladója Glemboczkit kereste labdákkal, aki pontokkal hálálta meg a bizalmat (6:2). A vendég időkérés után sem tört meg a Békéscsaba lendülete, Vander Weide és Glemboczki növelte a fórt (10:4). Stabil volt a csabai védelem, Pekárik blokkja és Vander Weide hátsósoros támadása után nyolcra nőtt a differencia (14:6). Nem tudott faragni hátrányából a vendég együttes, amely Molcsányi remek mentéseinek volt köszönhető, Grudina pontja után kikérte második idejét is az MTK vezetőedzője (18:9). A megnyugtató előny kiépítése után is fegyelmezetten játszottak a csabai lányok, 25:12-es szeggyőzelmük után 2:0-ra módosították a játszmák állását.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

Váratlan fordulatot vett a harmadik etap eleje, hiszen három-nullás rohammal kezdett a vendég együttes. Drpa és Glemboczki szerezte a csabai pontokat, de csupán faragni tudott hátrányából a BRSE (4:6). Nem sokkal később sikerült egalizálnia a házigazdának, a viharsarkiak szerb átlója lábbal mentette meg a labdát, amelyet pontra váltott (6:6). Mindkét együttes keményen védekezett, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az MTK játékosai a folytatásban azonban nem tudták fenntartani azt a kezdeti védekezést, amellyel tartani tudták a Békéscsabát. Drpa és Vander Weide löketeit követően három ponttal lépett meg ellenfelétől a BRSE (12:9). Összeállt a Békéscsaba támadójátéka és védekezése egyaránt. Glemboczki és Drpa támadásai után örülhettek a hazaiak, de a Kosekova-Grudina blokkpáros is tette a dolgát és értékes blokkokat szerzett (19:13). Nem lassított a házigazda, Drpa juttatta mérkőzéslabdákhoz a BRSE-t, de az MTK hármat hárítani tudott. A negyediket már nem, Drpa ütése vendég blokkról hagyta el a játékteret, amely 25:18-as békéscsabai szettsikert és 3:0-s győzelmet jelentett.

A csabai lányok sikerükkel megőrizték veretlenségüket a bajnokságban és 9/9-es mérlegükkel, 25 szerzett ponttal a tabella első helyét foglalják el.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE legközelebb a DVTK ellen játszik majd december 2-án szerdán, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozót élőben közvetítjük a 7.TV-n, valamint a behir.hu online felületein. 

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
12:11
FEL