Röplabda: Három szettben győzte le a BRSE a DVTK-t

2023. november 11. 20:54 | Papp Ádám Sándor

A DVTK otthonában folytatta szereplését a női röplabda Extraligában a Swietelsky-Békéscsaba szombaton. Az összecsapás a BRSE 3:0-s sikerével zárult.

DVTK Ongropack–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-21, -22, -15)
Extraliga, 5. forduló, Miskolc. Vezette: Villás, Rácz.

DVTK: Horváth 3, Einarsdóttir 3, Kiss 7, Egri K. 15, Hegyi, Jovanovic 9. Csere: Kundrák (libero), Egri B., Skoric 5, Hollós, Kalmár. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Békéscsaba: Kump 2, Glemboczki 5, Stepanenko 10, Bodnár 11, Aydinogullari 3, Stanchulova 8. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Pintér 4, Strumilo 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eddig még nyeretlen, Extraliga-újonc DVTK otthonába látogattak a csabaiak az ötödik fordulóban, Tóth Gábor pedig a sűrű menetrend és a sok utazás miatt kicsit megkeverte a kártyákat, ami a kezdőt illeti, bekerült a születésnapos Kump Alíz, valamint Kertész Petra is.

A DVTK lelkesen indította az összecsapást, ugyan a Békéscsaba 3:1-es előnybe került, a hazaiak nem engedték, hogy már a legelején elhúzzon ellenfelük, sőt, nemcsak tartották a lépést, hanem 7:6-nál a vezetést is átvették. Akárhányszor egyenlített a Csaba, a házigazdák elvitték a következő pontot, egészen 12:12-ig, akkor ugyanis visszavette a vezetést a BRSE. Ugyan 14-nél még egyenlő volt az állás, a vendégek 4:0-s sorozattal szakították le magukról a hazai együttest. Innen még visszajöttek a diósgyőriek egyetlen pontra és igencsak szorosnak ígérkezett a végjáték, de azt sokkal jobban bírta Tóth Gábor csapata, amely 25:21-re megnyerte az első játszmát.

A második etap eleje is szoros küzdelmet hozott, 7:7 után azonban három pontos fórt alakított ki a Békéscsaba. Hiába zárkózott ellenfeléhez a DVTK, az ismét jól hajrázó BRSE 25:22-re lezárta a játszmát.

Átmentette lendületét a harmadik etapra Tóth Gábor csapata, amely ugyan 7:3-as sorozattal kezdett be, de a diósgyőriek 8:1-es futást produkálva hárompontos előnyre tettek szert. Ezt követően megtalálta játékát a Békéscsaba, amely a játékrész közepén dominált ellenfelével szemben. Kilenc mérkőzéslabdához jutott a BRSE, amelyek közül az elsőt Cansu Aydinogullari értékesítette egy blokkal.

A Swietelsky-Békéscsaba 3:0-s győzelemmel hangolt a szerdai, Bielsko-Biala elleni CEV Kupa visszavágóra, amelyet a Városi Sportcsarnokban rendeznek meg 18 órás kezdéssel.

Tóth Gábor: „A mai mérkőzésen nagyon lassan vettük fel fejben a ritmust, konkrétan arra gondolok, hogy tisztáztunk néhány fontos dolgot, ami elengedhetetlen lett volna ahhoz, hogy könnyedebben vegyük ezt a meccset. Sok esetben pontatlanok voltunk, többet hibáztunk nyitásban is az első szettben, ami megnehezítette a dolgunkat, de aztán ez a játékelem is feljavult, ahogy a többi is. Gyakorlatilag minden játékos pályára lépett, ami azért fontos, mert nem hagyhatunk ki egy lehetőséget sem, hogy dolgozzunk a szerdai, CEV Kupa visszavágója előtt.”

Németh Szabolcs:„Jár a gratuláció a Békéscsabának, tisztában vagyunk azzal, hogy feszített a tempójuk. Biztosak voltunk abban, hogy egyfajta fásultság tapasztalható lesz náluk, és amíg nálunk rendben volt a koncentráció és le tudtuk követni a játékukat, addig pariban tudtunk lenni. Mindkét oldalt a hibák jellemezték, sajnos erről szólt a mai meccs. Az első két játszmában a rutin döntött, a harmadikban szintén az, de ott már szétesett a fókusz és nem tudtunk visszajönni a meccsbe. 11:8-nál talán megijedtünk, hogy lehet keresnivalónk. Azt nem mondhatom, hogy a játékosaim ne tettek volna bele mindent, csúsztak-másztak a pályán, de ma még nem a Békéscsabát kell megvernünk. Gratulálunk és sok szerencsét a további meneteléshez, mi pedig dolgozunk tovább!”

Forrás: brse.hu / behir.hu

További programok »

FEL