Röplabda: 3:0-s csabai siker Kaposváron

2023. október 21. 19:35 | behir.hu

3:0-s győzelemmel folytatta a női Extraliga küzdelmeit a Swietelsky-Békéscsaba szombat este, a Kaposvár otthonában.

KNRC–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-17, -17, -21)
Extraliga, 2. forduló, Kaposvár. Vezette: Halász, Horváth.

Kaposvár: Vilvert 8, Martin 1, Radnai 2, Szedmák 8, Dias da Silva 5, Santos Hurst 8. Csere: Rády (libero), Godó 2, Lima, Tóth-Bodovics 1, Parker 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Békéscsaba: Glemboczki 10, Strumilo 6, Stepanenko 13, Bodnár 7, Pintér 7, Aydinogullari 2. Csere: Molcsányi (libero), Stanchulova 3, Kump 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A Békéscsaba jól kezdte az összecsapást, Tóth Gábor együttese 5:1-es sorozattal magához ragadta a kezdeményezést. Ugyan a Kaposvár zárkózott, a szett közepéhez érkezve fokozatot váltott a BRSE és hatra növelte előnyét. A játékrész végéhez érve a csabai lányok uralták a játékot, amelyet végül 25:17-re meg is nyertek. 

A második etapban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 9:7-es kaposvári előny után csabai pillanatok következtek, a BRSE 6:1-es sorozatot produkálva hamar megfordította a játékrész állását. Egységes csapatként dolgoztak a játékosok, jóval kevesebb volt a hiba, mint egy héttel ezelőtt, a blokkvédekezés remekelt és a nyitások is sokkal jobban ültek. Glemboczki Zóra ászával két pontra került a Csaba a 2:0-s előnytől, és bár ezután három egységet el tudott tüntetni a Kaposvár a lemaradásból, egy rontással, valamint Margarita Stepanenko sáncával lezárták ezt a periódust.

A harmadik etap eleje az kezdést idézte, ugyanis hiába szerezte meg az első pontot a KNRC, a BRSE öttel válaszolt. A hazaiak egy ízben még vissza tudtak jönni mínusz háromra, de nem ijedtek meg és Vincente Lacombe újabb időkérése sem zökkentette ki a mieinket, akik fokozatosan növelték a fórjukat. 18:10-re is ellépett a Békéscsaba, azonban sorozatban hat ponttal ismét közel kerültek a somogyiak, de Cansu Aydinogullari egy remek megoldással lehűtötte a kedélyeket. A sorok rendezése után a csabai lányok ismét ráléptek a gázra és ekkor is jól bírták a hajrát: három meccslabdához jutottak, amelyek közül az elsőt kihasználta Kump Alíz, ezzel 3:0-ra lezárták a mérkőzést. A csabai lányok legközelebb pénteken lépnek pályára, amikor hazai környezetben az Újpest csapatát látják vendégül.

Tóth Gábor: „A Nyíregyháza-mérkőzéshez képest fogadásban klasszisokkal jobban teljesítettünk ma, ez alapvetően meghatározta a támadásunkat, a védekezésünket pedig az, hogy a nyitásunk is feljavult. A csapat ezt tudja és erre van szükség, hogy tovább haladjunk ezen az úton. A lányok felfogták, mekkora jelentősége van ennek a találkozónak, mert mindenképpen ki kellett köszörülni a csorbát, és ez sikerült. Ezt a játékot és mentális állapotot kell tartósítanunk!”

Vincent Lacombe: „Gratulálok a Békéscsabának. Sajnos soha nem érkeztünk meg ebbe a meccsbe, sokat hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk és a játék minősége is jobb volt a túloldalon. Jobb attitűddel is érkeztek meg, valamint komoly problémáink voltak ma, úgyhogy megyünk is vissza dolgozni, mert ez nem elég az Extraligához.”

Forrás: brse.hu

További programok »

Sport

A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.
08:18
FEL