Röplabda: Székesfehérváron is nyert a BRSE

2023. március 26. 19:30 | Papp Ádám Sándor

Vasárnap délután rendezték Székesfehérváron a női Extraliga negyeddöntőjének második összecsapását, ahol a MÁV Előre SC-ST. Solar és a Swietelsky-Békéscsaba küzdött meg egymással. Az összecsapás az első találkozóhoz hasonlóan a csabaiak 3:0-s sikerével zárult, azonban a házigazda Székesfehérvár szimpatikus játékával egy pillanatra sem könnyítette meg Tóth Gábor csapatának helyzetét.

A negyeddöntős párharc első találkozóját csütörtökön a Békéscsaba nyerte meg 3:0-ra hazai pályán, így Tóth Gábor csapata várhatta előnyből a vasárnapi második összecsapást.

A mérkőzést jobban kezdte a fehér-kék mezes BRSE, amely 4:0-s rohammal nyitott az első szett elején. Hatra is nőtt a csapatok közötti különbség, majd a játékrész közepén háromra zárkózott fel a Fehérvár. A szett hajrája 19:17-es csabai előnyről kezdődött és ennél már szorosabb nem is volt az állás, a viharsarki gárda Bodnár Dorottya pontjával 25:21-re megnyerte az első etapot.

A második játékrészben is a BRSE kezdett jobban, de az 5:2-es csabai vezetésre zsinórban 7 ponttal válaszolt a Máv Előre, így a hazaiak jelentős előnyt alakítottak ki. Mindennek ellenére a Békéscsaba egy 4:0-s sorozattal egalizálni tudott, de a folytatásban a csabai hibák után 13:10-re is vezettek a fehérváriak. Tóth Gábor csapata 15-nél egalizált és pár pillanatra átvette a vezetést, mégis kétpontos hazai előnyből kezdődött a hajrá. A szettben sokadjára fordított a végjátékban a BRSE, amely végül 25:23-ra megnyerte a játékrészt.

Fej-fej mellett haladtak az együttesek a harmadik játékrész elején, majd az egyre lelkesebben játszó hazai gárda 9:6-os vezetésre tett szert. A Békéscsaba a folytatásban kiegyenlített majd Ralitsa Vasileva vezetésével 18:12-es állásról várhatta a végjátékot. A hajrában azonban új erőre kapott a házigazda és 11:5-ös sorozatot produkálva kiegyenlített 23-nál. Tóth Gábor időkérésével rendezte a sorokat és innen már csak a BRSE szerzett pontokat, így a Békéscsaba 25:23-ra nyerte a szettet, valamint 3:0-ra a mérkőzést.

A csabaiak sikerükkel immár 2:0-ra vezetnek az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntős párharcban. A sorozat jövőhéten szerdán 18 órától Békéscsabán folytatódik.

További programok »

FEL