Az MTK Budapest otthonában folytatja bajnoki szereplését a BRSE

2022. január 20. 17:19 | Papp Ádám Sándor

Szombat este az MTK Budapest otthonában lép pályára idén először a női röplabda Extraligában a listavezető Swietelsky-Békéscsaba.

A csabai lányok nem kezdték jól a 2022-es naptári évet, akik január 15-én a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Vasas Óbuda otthonában szerepeltek. A BRSE a párharc nyitó összecsapásán 3:0-s vereséget szenvedett, így a február 2-án esedékes visszavágón 3:0-ra vagy 3:1-re, majd aranyszettben kellene győzniük ahhoz, hogy kiharcolják a sorozat döntőjébe jutást. 

Tóth Gábor együttese a visszavágó előtt két idegenbeli Extraliga mérkőzést vív, elsőként január 22-én, szombaton 18:30-tól, az MTK Budapest otthonában. A két csapat legutóbb december 18-án találkozott Békéscsabán, akkor a házigazda magabiztos 3:0-s sikert aratott a Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén. A felek az Extraligában még a nyitófordulóban csaptak össze, akkor a BRSE egy szoros mérkőzésen, 3:1 arányban diadalmaskodott. A csabai lányok hibátlan mérleggel vezetik a hazai pontvadászatot és bíznak abban, hogy tovább növelik előnyüket a vetélytársakkal szemben. Leiszt Máté együttese a tabella 7. pozícióját foglalja el egy győzelemmel. 

Érdekesség, hogy a Magyar Röplabda Szövetség közzétette a női Extraliga alapszakaszának első felében szerzett pontszámokat, amely alapján a BRSE 27 szett alatt összesen 474 pontot szerzett, amely 17,55 egységnek felel meg játszmánként, ezzel az első helyet elfogalva. Az MTK Budapest 25 etap alatt 386 pontot szerzett, 15,44 egységet átlagolva szettenként.

A felek összecsapása szombaton 18:30-tól kezdődik Budaörsön az Illyés-Aramis Sportcsarnokban. 

További programok »

FEL