Röplabda: A Kaposvár ellen kezdi az Extraligát a BRSE

2022. október 21. 18:44 | Papp Ádám Sándor

A csabai lányok a sikeres MEVZA bemutatkozást követően, hétvégén hazai környezetben indítják a magyar bajnokságot. A BRSE szombat este 19 órától a Kaposvárt fogadja az Extraliga 2022/23-as kiírásának első fordulójában.

Öt hónap szünetet követően szombaton ismét bajnoki mérkőzést vív az ötszörös magyar bajnok Swietelsky-Békéscsaba. A holtszezon alatt a BRSE-hez hasonlóan több hazai együttes játékoskerete megváltozott. 

– A szezon elején mindig érdekesebb a helyzet, ilyenkor minden csapat jelentősen átalakul, és az első mérkőzések után derül ki, hogy ki milyen erőt képvisel. Miután évről-évre erősödött a magyar bajnokság, így biztos vagyok benne, hogy idén is izgalmas, szoros összecsapásokban lesz részünk – fogalmazott a BRSE csapatkapitánya, Molcsányi Rita.

Tóth Gábor vezetőedző elégedett a felkészülési időszakban elvégzett munkával, véleménye szerint összeérett a csapat és a játékosok jól alkalmazzák a taktikai utasításokat. A BRSE több felkészülési tornán is részt vett, valamint két győzelemmel tért vissza a MEVZA Kupába.

– Véleményem szerint nagyon hatékonyan használtuk ki a rendelkezésünkre álló 11 hetet. Néhány apróság volt, ami kellemetlenséget okozott, pár edzőpartner mondta vissza az utolsó pillanatban a közös munkát. Ettől függetlenül ideális körülmények között készültünk, edzőtáborban voltunk és a játékosok végig motiváltak voltak a felkészülés során – hangsúlyozta a szakember.

A csabai lányok a 2021/22-es kiírásban egészen a bajnoki döntőig meneteltek, ahol felejthetetlen öt mérkőzést vívtak a Vasas Óbuda ellen. Baran Ádám klubelnök arról beszélt, hogy céljuk az új szezonban az, hogy Békéscsabára hozzák a bajnoki serleget.

– A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az elmúlt 10 éves tevékenységével nagyon magasra tette a mércét, mára már alapvető elvárás velünk szemben a közvélemény és a szurkolói szemszögből, hogy éremért harcoljon a csapat. A céloknak megfelelően állítottuk össze a játékoskeretet. Hiszünk abban, hogy szurkolóink támogatásával ez az együttes képes lehet arra, hogy újra aranyérmet nyerjen – mondta a klub első embere.

A Swietelsky-Békéscsaba október 21-én, szombaton 19 órától kezdi meg az új bajnoki idényt, amikor hazai környezetben a Kaposvár együttesét fogadja.

További programok »

Sport

FEL