Röplabda: A héten megkezdte a felkészülést a BRSE

2023. augusztus 18. 17:32 | Papp Ádám Sándor

A héten elkezdte a felkészülést a 2023/2024-es idényre a Swietelsky-Békéscsaba. A csabai röplabdás lányok kilenc héten keresztül, napi két edzésen fejlesztik állóképességüket, technikai- és taktikai tudásukat.

Hétfőn kezdte meg az alapozást a következő idényre a Swietelsky-Békéscsaba felnőtt csapata. Az együttes az Európa-bajnokság miatt mindössze négy játékossal indította útjára az edzéseket. Jelenleg Kotormán Réka, Molcsányi Rita, Bodnár Dorottya és Cansu Aydinogullari edz a vármegyeszékhelyen. Glemboczki Zóra, Pintér Andrea, Kump Alíz és Kertész Petra a magyar nemzeti együttesben, Iveta Stanchulova a bolgár válogatottban, míg Margarita Stepanenko az azeri nemzeti csapatban szerepel a kontinensviadalon.

– A válogatottak eredményeitől függ az, hogy mikor érkeznek majd játékosaink Békéscsabára. Speciális időszak áll előttünk, de igyekszünk ebből is a legtöbbet kihozni és a pozitív elemeket hasznosítani. Ez a helyzet véleményem szerint nem feltétlenül rossz, rögtön mikor megérkeznek a játékosaink bele tudnak csapni a közepébe, elméletileg jó állapotban kell megérkezzenek a klubhoz, úgyhogy nem aggódok emiatt – hangsúlyozta Tóth Gábor vezetőedző.

 

 

A csapat Békéscsabán lévő játékosai napi két edzésen vesznek részt a felkészülés során, ahol az alacsonyabb létszám miatt sokkal több figyelem irányul majd a posztspecifikus képzésre, valamint a magas tréningszám miatt a megfelelő regenerációra.

– Az alapozás első heteiben a fizikális felkészítés a legfontosabb. A délutáni labdás foglalkozásokon a technikai képzés kerül előtérbe, továbbá az új játékosoknál a taktikai dolgok elsajátítása – mondta Molcsányi Rita, a BRSE csapatkapitánya.

Baran Ádám klubelnök kiemelte, hogy a játékoskeret kialakítása jelenleg is folyamatban van, a következő hetekben várhatóak további bejelentések a felnőtt csapatnál. A Swietelsky-Békéscsaba a felkészülés második felében több edzőmérkőzést vív majd hazai és külföldi ellenfelekkel. A csabai klub tervei között szerepel az elmúlt években hagyománnyá vált felkészülési torna megrendezése szeptember végén. 

 

További programok »

FEL