Röplabda: Közeleg a szezonkezdet a BRSE-nél

2022. szeptember 29. 17:15 | Papp Ádám Sándor

A felkészülés végéhez közelít a női Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba. A csabai röplabdás lányok szeptember közepén megnyerték a nyíregyházi Fatum-kupát, most hétvégén pedig másfél héttel az első tétmérkőzés előtt Romániában vesznek részt nemzetközi felkészülési tornán.

Augusztus közepén kezdte meg a felkészülést a Swietelsky-Békéscsaba a 2022/23-as idényre. A csapathoz szeptemberben, az Európa-bajnoki selejtezőt követően csatlakozott Bagyinka Fanni és Pintér Andrea, így a BRSE már teljes csapattal utazott a Fatum-kupára. A csabai lányok győzelemmel zárták a tornát, így begyűjtötték idei első trófeájukat. A csapat ezt követően Mátraházán folytatta a felkészülést, ahol ötnapos edzőtáborba utaztak és fő cél volt a játékosok közötti kohézió erősítése. 

– Az elmúlt héten voltunk edzőtáborban, ahol nagyon összekovácsolódott a csapat. A nap minden órájában együtt voltunk az edzéseken túl és közösen csináltunk mindent, csapatépítő programokon és túrákon vettünk részt. Azt érzem, hogy nagyon egybe van a csapat, a pályán és azon kívül is megértjük egymást. Mindenki jóba van mindenkivel és folyamatosan segítjük egymást – fogalmazott Bodnár Dorottya.

A csabai lányok hétvégén a romániai Lugosra utaznak, ahol a házigazda mellett a néhány éve Bajnokok Ligája-döntőt játszó Alba Blaj és a szerb Szpartak Szabadka lesz az ellenfél egy nemzetközi felkészülési tornán.

– Nemzetközi szinten jegyzett csapatok ellen fogunk pályára lépni. Az marad mindig az elvárás ebben a szezonban a csapat felé, hogy képviseljük azokat az értékeket, amelyekben mi hiszünk, folytassák azt a megkezdett utat, amit Nyíregyházán elkezdtünk. Játékban várok fejlődést, főleg a feladó poszton, a feladó-ütő kapcsolatokban, de továbbra is azt a fegyelmezett blokkvédekezést várom és azokat a taktikus szervákat, amikkel eredményesek tudtunk lenni Nyíregyházán – emelte ki Tóth Gábor vezetőedző.

A BRSE október 11-én lép pályára először tétmérkőzésen a 2022/23-as idényben. A csabai lányok akkor a MEVZA Kupa alapszakaszának első körében fogadják az ukrán bajnok Prometey együttesét.

További programok »

FEL