Újra edzésben a csabai röplabdás lányok

2022. augusztus 15. 15:20 | Papp Ádám Sándor

Hétfőn megkezdte felkészülését a 2022/23-as idényre a Swietelsky-Békéscsaba. A csabai röplabdás lányok a következő szezonban az Extraligában, a Magyar Kupában, a CEV Kupában és a Közép-európai Ligában is rajthoz állnak.

Napi két edzéssel kezdte meg a felkészülést a következő idényre a Swietelsky-Békéscsaba. A csabai lányok délelőttönként a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokában vesznek részt kondicionális tréningeken, míg kora esténként a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban labdás edzéseken csiszolják tudásukat.

– Nagyon fontos, hogy megfelelő fizikális állapotba kerüljünk a szezon kezdetére, elsősorban arra helyezzük hangsúlyt, így rengeteg olyan feladatot fogunk elvégezni, ami a kondinkat építi. Továbbá azokat az alap technikai és taktikai dolgokat kell biztos alapra helyeznünk, amelyeket Tóth Gábor vezetőedző a szezon során el fog várni tőlünk – fogalmazott Molcsányi Rita, a BRSE csapatkapitánya.

A BRSE játékoskeretének egy része az előző héten már rávezető foglalkozásokon vett részt. Ralitsa Vasileva múlt héten érkezett Békéscsabára és elmondása szerint hamar beilleszkedett a közösségbe.

– Nagyon örülök, hogy már múlt héten elkezdhettem a csapattal az edzést. Kemény, de jó hangulatú foglalkozásokon vettünk részt. Jó a csapaton belüli összhang, sokat beszéltünk már a lányokkal a pályán kívül is. Várjuk a felkészülési időszakot és az új szezont, úgy érzem mindannyian motiváltak vagyunk – mondta a Nyíregyházáról Békéscsabára szerződő bolgár szélső ütő.

Tóth Gábor vezetőedző arról beszélt, hogy a 10 hetes felkészülési program első hetében különböző felméréseket végeznek a játékosokon, majd az edzéseken az állóképesség fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. A szezon kezdete előtt továbbá edzőtáborba utaznak, de nemzetközi felkészülési tornán is részt vesznek.

– Az első héten több mérést végzünk a játékosokon. Először a test összetétel mérését végezzük el, amely nagyon jó támpontot ad arra, hogy játékosainknak milyen célsúlyt, illetve fizikumot kell elérni ahhoz, hogy top formában legyenek. Holnap a TSO Medical munkatársai érkeznek hozzánk, akik azt a felmérést végzik el, amit az előző szezonban havi rendszereséggel, ezzel sokkal jobb képet kapva játékosaink paramétereiről – részletezte a szakvezető.

A vezetőedző továbbá arról is beszélt, hogy Pintér Andrea és Bagyinka Fanni az Európa-bajnoki selejtezőkre készül a nemzeti együttessel, így ők a válogatott programot követően csatlakoznak a csapathoz.

Galéria

 

További programok »

Sport

Hazai pályán nyert rangadót a Békési FKC

Izgalmas végjátékban nyert rangadót a férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő Optimum Solar-Békési FKC, amely a 20. forduló szombat esti találkozóján a feljutásra is esélyesnek tartott Szigetszentmiklóst győzte le egyetlen találattal. A BFKC ezzel a sikerrel 3. helyre jött fel a tabellán, két ponttal megelőzve az üldöző hármasát.
15:11
FEL