Hátrányból várja a CEV-kupa visszavágóját a BRSE

2023. november 14. 17:51 | Papp Ádám Sándor

Fontos nemzetközi mérkőzés előtt áll a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda csapata. Tóth Gábor együttese szerdán a CEV Kupában a lengyel Bielsko-Biala gárdája ellen lép pályára, a párharc visszavágóján. Ahhoz, hogy a BRSE továbbjusson a sorozatban, 3:0-ra vagy 3:1-re, valamint az aranyszettben is győznie kell.

A CEV Kupa legjobb 32 csapata között folytatott párharcban a Swietelsky-Békéscsaba ellenfele a lengyel bajnokság listavezetője, a Bielsko-Biala gárdája. A csapatok első mérkőzését november 8-án Lengyelországban rendezték meg, ahol az első szettet a csabai röplabdázók nyerték meg. Ezt követően azonban átvette a kezdeményezést a házigazda és zsinórban 3 megnyert játszmával 3:1-es előnyre tett szert a párharcban.

– Kielemeztük az első találkozót és levontuk a konzekvenciát. A visszavágón nagy előnyt jelent majd, hogy hazai pályán játszhatunk, azonban rendkívül koncentrált játékra és kemény védekezésre lesz szükségünk ahhoz, hogy ledolgozzuk a hátrányt – fogalmazott Dominika Strumilo.

A Swietelsky-Békéscsabának 3:0-ra, vagy 3:1-re kellene győznie, majd az aranyszettet is sikerrel kellene vennie ahhoz, hogy továbbjusson a sorozat következő körébe.

– Idegenben, első mérkőzéshez képest jól játszottunk, főleg az első két szettben. A Lengyelországban játszott találkozón azonban elfogyott a lendületünk, ellenfelünknek pedig ezzel párhuzamosan nőtt. A visszavágón lépésről-lépésre kell haladnunk. Szét kell szednünk a mérkőzést, nem pedig globálisan kell tekintenünk rá, mindig csak az adott szettre kell koncentrálni. Óriási teljesítmény lenne, ha a lengyel listavezetőt aranyszettre kényszerítenénk, de még ha ki is esünk a sorozatból, akkor úgy búcsúzzunk, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk, ez a lényeg – hangsúlyozta Tóth Gábor vezetőedző.

A Swietelsky-Békéscsaba – Bielsko-Biala CEV Kupa visszavágó szerdán 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

További programok »

Sport

FEL