Németországban, CEV Kupa mérkőzéssel indítja az újévet a BRSE

2023. január 10. 17:22 | Papp Ádám Sándor

CEV Kupa mérkőzéssel indítja a 2023-as évet a Swietelsky-Békéscsaba. Tóth Gábor csapata a második számú európai kupasorozat legjobb 16 együttese között a német SSC Palmberg Schwerin otthonában lép pályára szerdán.

A BRSE a 2022-es év utolsó összecsapásán a bosnyák Brcko együttese ellen nyert 3:0-ra, így kettős győzelemmel jutott be a sorozat nyolcaddöntőjébe. Tóth Gábor együttese a legjobb 16 között a német Schwerin gárdájával mérkőzik meg, először Németországban.

– Mi nem feltartott kézzel megyünk Németországba, de tudjuk, hogy a Schwerin jobb együttes. Úgy gondolom, hogyha minimalizáljuk a hibáinkat és együttes erővel, csapatként tudunk működni, akkor bármi előfordulhat eredményként – fogalmazott Pintér Andrea.

Az SSC Palmberg Schwerin a sorozat előző körében a szerb Lajkovac csapatát búcsúztatta. Az együttes a magas színvonalat képviselő német Bundesliga 2022/23-as kiírásában kilenc győzelemmel és mindössze két vereséggel a harmadik pozíciót foglalja el. A német csapatról itt írtunk korábban.

– A Bundesliga színvonalát szerintem senkinek sem kell bemutatnom, úgy jellemezném a bajnokságot, hogy egyik csapat sem mehet a másik ellen biztosra. Például, ha a második helyezett a tabella 6. helyezettje ellen játszik, akkor ott komoly erőfeszítést kell tenni, hogy megnyerje a mérkőzést. Ez folyamatos magas színvonalú koncentrációt igényel a Bundesligában szereplő együttesektől. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a Schwerin tiszta játékot játszik, nagyon tiszta, hogy mit akarnak ők a pályán. Ezt természetesen nagy sebességgel és erővel teszik. Az első összecsapáson az a fő célunk, hogy nyitva hagyjuk a lehetőséget a továbbjutásra, a visszavágón a hazai lelkes közönségünk előtt bármi megtörténhet – emelte ki Tóth Gábor vezetőedző.

Az SSC Palmberg Schwerin – Swietelsky-Békéscsaba CEV Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzése szerdán 19 órától kezdődik.

További programok »

FEL