Röplabda: Bajnoki rangadó előtt a csabai lányok

2022. február 9. 17:12 | Papp Ádám Sándor

Rangadóra készül a női röplabda Extraligában a Swietelsky-Békéscsaba. A listavezető csabai lányok a második helyezett Fatum Nyíregyházát fogadják hazai pályán csütörtök este.

A BRSE legutóbb február 6-án az Újpest ellen lépett pályára a hazai bajnokságban. A csabai lányok akkor a Városi Sportcsarnokban könnyed, 3:0-s sikert arattak. Tóth Gábor együttese csütörtökön a második helyezett Nyíregyházát fogadja. A felek 2021 novemberében találkoztak már az Extraliga 2021/22-es kiírásában, akkor a Békéscsaba 3:2-es sikerével zárult az összecsapás.

– A Nyíregyházának erős kerete van, oda is érkeztek új játékosok, akik új lendületet adtak a csapatnak. A Vasas ellen is megmutatták, hogy képesek hátrányból felállni és nem lehet őket lebecsülni. Ennek szellemében készülünk mi is a csütörtöki mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy a stáb és maguk a játékosok is megtesznek mindent azért, hogy a lehető legjobb fizikális és mentális állapotunkba kerüljünk – fogalmazott Pekárik Eszter.

A BRSE jól kezdte az Extraliga alapszakaszát: 10 mérkőzésből 10 győzelmet aratva, 28 ponttal vezeti a tabellát. A Nyíregyháza a második pozícióból várja az összecsapást, a szabolcsi együttes 10-ből 7 mérkőzést nyert meg az idei kiírásban.

– Egy sportoló nem attól jó sportoló, hogy mindig nyer, hanem attól, hogy hogyan reagál a vereségre. Nekünk ebben most óriási feladataink vannak. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Magyar Kupában egy totális vereséget szenvedtünk a Vasas ellen és most kell megmutatnunk, hogy fel tudunk állni a földről. Adott a feladat: mindenki megmutathatja, hogy milyen fából faragták – emelte ki Tóth Gábor vezetőedző.

A Swietelsky-Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza Extraliga mérkőzés csütörtökön 17 óra 45 perctől kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

 

További programok »

Sport

A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.
2024. február 23. 08:18
FEL