Röplabda: Célkeresztben a bronzérem a Magyar Kupában

2022. március 11. 18:00 | Papp Ádám Sándor

A bronzéremért lép pályára szombaton a Swietelsky-Békéscsaba a női röplabda Magyar Kupában, Érden. A csabai lányok célja, hogy a Fatum Nyíregyháza elleni mérkőzésen megszerezzék a szezon első medálját.

A Békéscsaba a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében lépett először pályára, akkor az NB I listavezetője, a Gödöllő volt az ellenfél. A csabai lányok a párharc mindkét mérkőzésén 3:0-ra diadalmaskodtak. A negyeddöntőben az Extraligás MTK Budapest csapata jött szembe: Tóth Gábor együttese a fővárosiakat is kétszer 3:0-ra múlta felül. A legjobb négy között a Vasas Óbudán keresztül vezetett volna az út a döntőbe, azonban a piros-kékek az első mérkőzésen 3:0-s, majd a visszavágón 3:2-es győzelmet arattak. A BRSE így a Nyíregyháza ellen vívja a sorozat bronzmérkőzését.

– Alapvető célkitűzés az volt, hogy a legjobb 4 közé kerüljünk, illetve szerettünk volna döntőbe kerülni és megküzdeni az aranyéremért. Sajnálatos módon az elődöntőt nem tudtuk sikerrel abszolválni a Vasas ellen, de adott a feladat, hiszen az erős magyar mezőnyben a bronzérem elhódítása siker, itt a lehetőség, hogy egy újabb éremmel tudjuk a kollekciónkat bővíteni – emelte ki Baran Ádám klubelnök.

Tóth Gábor vezetőedző szerint a Vasas elleni kupavereségre jól reagált a csapat és visszatért a helyes útra, de vannak olyan játékelemek, amelyeken javítaniuk kell, ha meg akarják szerezni a bronzérmet.

– Mindig pikáns ez a párosítás, különösen akkor, hogyha igazi tétje van és ez jelen pillanatban egy bronzérem. Szeretném kiemelni: nagyon fontos, hogy megszerezzük ezt az érmet és véleményem a bronz azért jobb, mint az ezüst, mert azért nyerni kell. Győztesen elhagyni a küzdőteret egy bronzéremmel a tarsolyban, ez lesz a célunk – fogalmazott Tóth Gábor vezetőedző.

A Békéscsaba és a Nyíregyháza az elmúlt években számtalan emlékezetes mérkőzést vívott az Extraligában és a Magyar Kupában egyaránt. A csapatok a 2021/22-es bajnoki kiírásban két alkalommal találkoztak, mindkétszer csabai sikerrel ért véget az összecsapás.

– A kupamérkőzések mindig mások, mint a bajnoki találkozók. Ugyan idén már két alkalommal legyőztük a Nyíregyházát, biztos vagyok benne, hogy ez nem fogja őket érdekelni. Egy jó csapat ellen lépünk pályára a sorozat bronzmérkőzésén, fel kell készülnünk ellenük és a legjobb játékunkkal kell előrukkolnunk. Biztos vagyok benne, hogy mindenki extra motivált és feltüzelt állapotban lép majd pályára. Célunk az éremszerzés – mondta Sara Klisura.

A Swietelsky-Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza Magyar Kupa bronzmérkőzés március 12-én szombaton 16 órától kezdődik az Érd Arénában.

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL