Röplabda: A Magyar Kupa elődöntőjébe jutás a cél az idei utolsó mérkőzésen

2021. december 17. 19:15 | Papp Ádám Sándor

Az MTK Budapest elleni Magyar Kupa mérkőzéssel zárja a 2021-es esztendőt hazai pályán a Swietelsky-Békéscsaba. A csabai lányok a sorozat negyeddöntőjének szombati visszavágóját előnyből várhatják, győzelem esetén pedig bebiztosíthatják az elődöntős szereplést.

A Swietelsky-Békéscsaba hibátlan mérleggel vezeti az Extraliga 2021/22-es kiírását, 19 ponttal. A BRSE előtt még egy feladat áll a 2021-es esztendőben, az MTK Budapest ellen, a Magyar Kupában. A sorozat negyeddöntőjének első mérkőzését Budaörsön vívták a csapatok december 11-én, amely 3:0-s viharsarki győzelemmel ért véget.

– Az idei év utolsó mérkőzésén a győzelem és a továbbjutás a célunk az MTK ellen. Az első összecsapáshoz hasonlóan követnünk kell a taktikai utasításokat, valamint fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy ezt végrehajtsuk – fogalmazott a BRSE horvát centere, Ema Strunjak.

A csabaiak vezetőedzője elmondta, hogy az év utolsó mérkőzésén is győzelem a céljuk, amelyhez kemény védekezésre lesz szükségük.

– Egy pillanatig sem szabad lebecsülni az MTK csapatát. Jó edzők dolgoznak ott, akik jól felkészítik a lelkes, fiatal magyar játékosokat. Nem csak nekünk okoztak problémát a bajnokság első fordulójában, hanem a Vasassal is nagyon szoros mérkőzést játszottak, illetve a Nyíregyháza ellen volt egy bravúros 3:2-es összecsapásuk. Hogyha azt a lendületes röplabdát és koncentrált blokkvédekezést tudjuk produkálni, mint amit Budaörsön, akkor úgy gondolom, hogy nem lehet problémánk – emelte ki Tóth Gábor

A Swietelsky-Békéscsaba – MTK Budapest Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó szombaton 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést élőben közvetítjük a behir.hu közösségi oldalán.

További programok »

FEL