Röplabda: Győzelemmel és továbbjutással zárta a BRSE a 2021-es évet - galériával

2021. december 18. 20:29 | Papp Ádám Sándor

A Swietelsky-Békéscsaba 3:0-ra győzte le az MTK Budapestet szombat este a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Swietelsky-Békéscsaba - MTK Budapest 3:0 (14, 17, 11)
Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó, Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Jámbor, Tillmann.
Békéscsaba: Kornienko 6, Glemboczki 9, Zólyomi 6, Drpa 17, Kliszura 6, Strunjak 6. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 4. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MTK: Tatár 5, Kilyénfalvi 7, Windisch 8, Sziládi 2, Borsos 1, Boskó. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Berkó, Giommarini 5, Spaethling, Varga B., Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté.

A csabai lányok egy héttel ezelőtt a párharc első mérkőzésén 3:0-ra győzték le a fővárosiakat Budaörsön, így előnyből várhatták a békéscsabai visszavágót.

A házigazda lendületes játékkal nyitotta az összecsapást, Sara Klisura vezetésével 6:1-re lépett el ellenfelétől a BRSE. A folytatásban magabiztos csabai játékot láthatott a publikum, Anastasia Kornienko két sánca után már 13 ponttal vezetett Tóth Gábor együttese. A végjátékban ugyan faragott hátrányából a vendég csapat, a Békéscsaba azonban 25:14-re nyerte a szettet.

A második játékrészben megingott a csabaiak játéka, a fiatal játékosokból álló fővárosi csapat 8:6-ra vezetett az etap elején. Feljavult a Békéscsaba: Marta Drpa kezébe vette az irányítást, a BRSE 7:0-s sorozattal 15:8-ra átvette a vezetést. A folytatásban ismét hullámzott a hazaiak játéka, az MTK két pontra közelítette meg ellenfelét, ám egy véleményes játékvezetői döntés után a hazaiak mozdultak el a kritikus állásról. A BRSE a szett végjátékában túllendült a nehézségeken és Salla Karhu pontjával 25:17-re nyerte a második játszmát.

A harmadik etapban fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a csabai támadósor fokozatot váltott, így a hazaiak 11:6-os vezetést építettek ki. Leiszt Máté cserékkel próbált frissíteni, de a BRSE nem engedte érvényesülni ellenfelét. A csabai lányok végül 25:11-es játszmasikert arattak, így 3:0-ra nyerték meg a mérkőzést és kettős győzelemmel jutottak be a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé. A BRSE ellenfele a sorozatban a Vasas Óbuda - Kaposvár párharc győztese lesz.

 

(Fotó: Kuti István)

(Fotó: Kuti István)

 

A csabai klub idén is meghirdette a "Hozz egy labdát, egy mosolyért!" elnevezésű jótékonysági kampányát, így a labdával érkező szimpatizánsaink számára ingyenes volt a belépés. A labdákat a mérkőzés végén a szurkolók együtt dobták a játéktérre, az egyesület az összegyűjtött játékszereket a Magyar Vöröskereszt közreműködésével juttatják el rászoruló gyerekek számára.

A mérkőzést hétfőn 21 órától felvételről is láthatják a 7.Tv-n!

 

Galéria

További programok »

FEL