Röplabda: Hátrányból, de nem feltartott kézzel várja a visszavágót a BRSE

2022. február 1. 18:31 | Papp Ádám Sándor

Nehéz helyzetből várja a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját a Swietelsky-Békéscsaba a Vasas Óbuda ellen. A párharc első mérkőzését a fővárosi együttes nyerte meg 3:0-ra. A BRSE-nek a második mérkőzésen 3:0-ra vagy 3:1-re, majd aranyszettben kellene győznie ahhoz, hogy bejusson a sorozat döntőjébe.

A legjobb négy közötti párharc első összecsapását január 15-én rendezték a fővárosban. A Vasas Óbuda akkor 3:0-ra múlta felül az addig mind a kupában, mind a bajnokságban veretlen Swietelsky-Békéscsabát. A csabai lányok célja az, hogy a szerdai visszavágón minden tőlük telhetőt megtegyenek azért, hogy kijavítsák az első mérkőzésen elkövetett hibákat és esélyt adjanak maguknak a döntőbe jutásra.

– A szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik, célunk a kupadöntőbe jutás. Úgy gondolom, hogy az előző mérkőzés tapasztalatait levontuk, tudjuk, hogy mi a Vasas gyengesége. Az eddigi Extraliga mérkőzéseket arra használtuk, hogy felkészüljünk ellenük. Képesek vagyunk arra, hogy ledolgozzuk hátrányunkat, hiszen az alapszakaszban le tudtuk őket már győzni, illetve klubunk korábban már többször is megmutatta, hogy nehéz helyzetből is fel tud állni. Úgy gondolom, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani és erre is van szükség. Továbá nagyon várjuk a szurkolók támogatását, együtt mindenre képesek vagyunk – fogalmazott Glemboczki Zóra.

A csabai lányoknak 3:0-ra vagy 3:1-re kellene győzniük a visszavágón ahhoz, hogy kiharcolják a továbbjutásról döntő aranyszettet.

– Amit látni szeretnék az a 15 pont a mi nevünk mellett az aranyszettet követően. Továbbjutást várok, az a célunk, hogy hazai pályán sikert arassunk. Nem is lehet más, miután a szezon előző része erre abszolút feljogosít minket. A Vasason is lesz nyomás, ők érkeznek előnyből. Egy ilyen kiélezett kupapárharcban ez normális, de ezt a mi játékosainknak tudnia kell kezelni – emelte ki Tóth Gábor.

A Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda Magyar Kupa elődöntő visszavágó szerdán 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

További programok »

FEL