Röplabda: Csütörtökön csap össze először a Békéscsaba és a Vasas a döntőben

2022. április 26. 15:25 | Papp Ádám Sándor

A Swietelsky-Békéscsaba a Kaposvár legyőzésével bejutott a női röplabda Extraliga döntőjébe. A csabai klub kilenc év alatt hetedik alkalommal szerepel a fináléban, ahol az ellenfél a Vasas Óbuda együttese lesz. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc csütörtökön, Békéscsabán kezdődik.

A Swietelsky-Békéscsaba megnyerve az alapszakaszt, a DVTK együttese ellen kezdte meg a bajnokság rájátszását. A BRSE a diósgyőri csapatot 3:0-ra múlta felül, így bejutott a legjobb 4 közé. Az elődöntőben a Nyíregyházát legyőző Kaposvár volt az ellenfél, de Tóth Gábor csapata három mérkőzés alatt kiharcolta a fináléba jutást. A döntőben a csabaiak ellenfele a Vasas Óbuda együttese lesz, a csapatok az alapszakaszban kétszer találkoztak: egyszer a viharsarkiak, egyszer pedig a fővárosiak arattak győzelmet.

– Ők is szeretnének nyerni, mi is szeretnénk nyerni. Egy erős párharcra számítok, biztos ők is nagyon sokat készültek. Bízok magunkban, tudom, mire vagyunk képesek és amilyen edzésmunkát az elmúlt időszakban végeztünk, tudom, hogy ki fog jönni a pályán – emelte ki Bodnár Dorottya.

A Swietelsky-Békéscsaba az elmúlt kilenc évben hét alkalommal jutott be a bajnokság döntőjébe. A BRSE négy finálét játszott a Vasas Óbuda ellen, a csabai lányok mind a négy alkalommal bajnoki címet ünnepelhettek.

– Nagyon sok aspektusból vizsgáltuk a Vasast, különösen az elődöntő párharcukat. Úgy gondolom, hogy ott is nagyon jól játszottak és nem hazudtolták meg magukat. Tudni kell a Vasasról, hogy nagyon kevés ki nem kényszerített hibával játszik, így nagyon fontos, hogy mi ezeket a szituációkat meg tudjuk oldani. Úgy gondolom, hogy mind a két csapat nagyon magas színvonalon és kevés hibával fog játszani – fogalmazott Tóth Gábor vezetőedző.

A Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda Extraliga döntő első mérkőzése csütörtökön 18 órától kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

További programok »

FEL