Röplabda: Célkeresztben a Magyar Kupa elődöntője az évnyitón

2022. január 14. 18:37 | Papp Ádám Sándor

A Vasas Óbuda ellen kezdi meg a 2022-es évet a Swietelsky-Békéscsaba. Tóth Gábor együttese a fővárosiak otthonában lép pályára a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A csabai lányok legutóbb december 18-án léptek pályára, amikor az MTK Budapest együttesét győzték le 3:0-ra a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A BRSE győzelmével bebiztosította helyét a sorozat legjobb 4 csapata között, ahol a Vasas Óbuda lesz az ellenfél. A Békéscsaba és a fővárosi gárda az Extraligában már találkozott egymással a 2021/22-es idényben, akkor Tóth Gábor együttese 3:0-s győzelmet aratott.

– Nem szabad abból kiindulni, hogy a bajnokságban 3:0-ra le tudtuk őket győzni, hiszen attól függetlenül nagyon jó a csapat, ezért nagyon kemény mérkőzésre számítok szombaton – fogalmazott Glemboczki Zóra.

A Vasas Óbuda a Magyar Kupa negyeddöntőjében kettős győzelmet aratott a Kaposvárral szemben, így bebiztosítva az elődöntős szereplést. A csabaiak vezetőedzője szoros párharcra számít, Tóth Gábor szerint a második mérkőzés dönti majd el, hogy melyik együttes jut a sorozat döntőjébe, de szeretnék már az első találkozót jól zárni és előnyből várni a visszavágót.

– Új, amerikai átló érkezett a Vasashoz az átigazolási időszakban, aki véleményem szerint emeli a csapat színvonalát. Vele, illetve az ellenfelünk meghatározó játékosaival sokat foglalkoztunk a felkészülés során – mondta a szakvezető.

A Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba Magyar Kupa elődöntő első mérkőzése szombaton 17 órától kezdődik a Folyondár utcai sportcsarnokban.

További programok »

FEL