Röplabda: Bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe a BRSE

2022. október 26. 21:39 | Papp Ádám Sándor

A Swietelsky-Békéscsaba szerdán este a TFSE elleni nyolcaddöntőben csatlakozott be a Magyar Kupa 2022/23-as kiírásába. A csabai lányok idegenben aratott 3:0-s sikerükkel továbbjutottak a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

TFSE–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-17, -12, -13)

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, Budapest. Vezette: Szabó, Nagy.

TFSE: Komcsák 4, Budaházy 3, Vámos 3, Zen 7, Kökény 2, Villányi 3. Csere: Boller (libero), Benedek 3. Vezetőedző: Joel Olazabal Herrera.

Békéscsaba: Vasileva 12, Glemboczki 8, Oliinyk 3, Bodnár 12, Oikonomidou 15, Sullivan 6. Csere: Kertész (libero). Vezetőedző: Tóth Gábor.

A BRSE együttesében először kapott lehetőséget a kezdőcsapatban a napokban igazolt amerikai légiós Kathryn Sullivan, a center rögtön letette névjegyét egy sáncot követően. Az NB I-ben szereplő TFSE tartotta lépést a magasabb osztályban szereplő ellenfelével az első etap elején (7-7). A folytatásban a viharsarki együttes Bodnár Dorottya pontjaival négyre növelte a különbséget. A szett közepén kettőre faragta hátrányát a fővárosi együttes, de Tóth Gábor csapata jól hajrázott és a végjátékban aktív Ralitsa Vasileva támadását követően 25:17-re megnyerte az első etapot.

A második játékrész elején a hazai csapat hibáinak köszönhetően 8:3-ra meglépett a csabai együttes. A viharsarkiak a folytatásban fokozatosan növelték előnyüket, a hajrá előtt már tíz egység választotta el a feleket egymástól. Bodnár Dorottya és Ralitsa Vasileva pontjaival hamar lezárta az etapot a BRSE, amely végül 25:12-re nyerte meg a szettet és már 2:0-ra vezetett.

A harmadik etapot Maria Oikonomidou pontjai alapozták meg, majd a csapat többi tagja is becsatlakozott a pontgyártásba, így a Békéscsaba négy ponttal lépett meg ellenfelétől. A házigazda ugyan két pontra faragta hátrányát, azonban a szett közepén a csabai blokkal, illetve nyitásokkal nem tudtak mit kezdeni, a BRSE nyolc egységre növelte a különbséget. Innen már szinte csak csabai pont érkezett, végül Glemboczki Zóra tette fel a pontot az i-re, a BRSE 25:13-ra nyerte a szettet és 3:0-ra a mérkőzést.

A Swietelsky-Békéscsaba győzelmével továbbjutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, ahol a Gödöllő–DVTK párharc győztesével mérkőzik meg.

 

További programok »

Sport

Röplabda: Domináns győzelem az MTK otthonában

Egy hete nem lépett pályára a Swietelsky-Békéscsaba az előző heti maratoni idegenbeli túra óta, hogy aztán február első szombatján az MTK otthonában folytassa az Extraligát. Jó hír, hogy Ceyda Aktas és Molcsányi Rita is a csapattal tarthatott Budaörsre, igaz, egyikük sem a kezdőben kapott helyet.
2023. február 4. 21:01
FEL