Röplabda: Csabai siker a rájátszás nyitányán - GALÉRIÁVAL

2021. február 19. 20:41 | Papp Ádám Sándor

Péntek este kezdetét vette a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE számára az Extraliga rájátszása! A csabai röplabdás lányok a Szent Benedek RA együttese ellen csatáznak a playoff negyeddöntőjében. Az első mérkőzést szoros küzdelem után a házigazda nyerte meg 3:0-ra.

A két együttes legutóbb február 6-án találkozott egymással, amikor a hazai bajnokság alapszakaszában játszottak egymás ellen a felek. A találkozó 3:0-s BRSE sikerrel ért véget, majd pár nappal később a Balatonfüred bejelentette, hogy Kormos Mihály veszi át a csapat irányítását a szezon hátralévő részében.

A BRSE kezdőcsapatában ezúttal Szatmári Lilla kapott helyet, aki a mérkőzés előtti napon apró sérülést összeszedő Tina Grudinát helyettesítette.

Pekárik Eszter pontjával kezdődött el a három győztes meccsig tartó párharc. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Marta Drpa hátsósoros támadása után 5:3-ra vezetett a Békéscsaba. Nem dölhetett hátra a BRSE, két jó vendég nyitás után ismét döntetlen volt az állás. Lindsey Vander Weide is bemutatkozott, majd két füredi hiba után már három ponttal vezetett a fehér-kék mezes hazai együttes (8:5). A folytatásban tartotta előnyét a BRSE, a szett közepén Glemboczki Zóra is feliratkozott a pontszerzők közé (12:8). Hatpontos csabai vezetésnél jött a meccs első időkérése a vendégektől (14:8). Jót tett a rövid szünet a füredieknek, akik 5:2-es sorozatot produkáltak, így Tóth Gábor rendelte magához játékosait (16:13). A csabai időkérés sem törte meg a piros-kék mezes együttes lendületét, amely egy pontra zárkózott (17:16). Vander Weide és Drpa bombázta a balatonfüredi sáncot, majd Pekárik szemfüles megoldása után négy pontra növelte előnyét a BRSE. Kormos Mihály kért időt, de ez már nem segített: balatonfüredi hiba után jutott szettlabdához a Békéscsaba, majd Glemboczki értékesítette a második játszmalabdát (25:19).

Két gyors balatonfüredi ponttal kezdődött a második etap. A BRSE azonban átvette az irányítást és Glemboczki leheletfinom ejtése után megszerezte a vezetést, majd Barbora Kosekova és Szatmári Lilla mutatta be, hogyan kell kiválóan sáncolni (5:3). Egyenlített, sőt, a vezetést is átvette a fiatalosan és lendületesen játszó vendég csapat (7:8). Kormos Mihály időt kért, hogy megnyugtassa játékosait. Ez sikerült is, a magabiztos Balatonfüred növelni tudta előnyét (10:12). Glemboczki és Vander Weide termelte a pontokat, majd Szatmári ászértékű nyitása után egalizált a BRSE (14:14). Pekárik állt csapata élére: a játékos centertámadását követően már átvette a vezetést a Békéscsaba, a csabai lányok mégsem tudtak jelentősebb előnyt kiépíteni, döntetlenről kezdődött a szett végjátéka (17:17). A csapatkapitány példáját követte Drpa és Vander Weide, válaszul a vendégek vezetőedzője kért időt (19:17). A játszma hajráját jobban bírta mentálisan és fizikálisan is a házigazda: Szűcs Gréta ászértékű nyitásával juttatta szettlabdához csapatát, majd Kosekova blokkjával újabb játszmát nyert a BRSE (25:20).

Ritka módon kezdődött a meccs harmadik szettje, miután a csapatok az első kilenc szerzett pontból hetet ki nem kényszerített hibából tudhattak magukénak. A lassú kezdés után kétpontos balatonfüredi előnyt mutatott az eredményjelző (4:6). Vander Weide bombája után egalizálni tudott a Békéscsaba, majd Kosekova jó nyitása után már a BRSE-nél volt az előny (8:7). Fordulatos szettre volt kilátás, miután egalizálni tudott a vendég együttes, majd a füredi blokk jól összezárt és ismét vezetett Kormos Mihály csapata (9:10). Csabai pillanatok következtek, pontosan nyitottak a hazaiak. Glemboczki szerzett pontot, majd Szűcs egymás után két labdamenetben szinte ugyanazzal a megoldással volt eredményes (14:11). Időt kértek a vendégek, akik három BRSE-hibát követően kiegyenlítettek (14:14). Drpa szerzett két fontos pontot csapatának, amelyeknek köszönhetően ismét kettő volt az együttesek között (17:15). Ugyan hárompontos hazai előnyből kezdődött a végjáték, 19-nél egyenlített a Balatonfüred. Tóth Gábor időkérése után ismét összeállt a csabai blokk: Kosekova sáncolt jól, amelyre válaszolt a vendég csapat, majd Pekárik harcolt-küzdött a hálónál (21:20). Glemboczki és Drpa kemény támadásait nem tudták hárítani a fürediek, két pontra volt a mérkőzés megnyerésétől a BRSE (23:21). Glemboczki juttatta meccslabdához csapatát, majd Drpa egy ásszal fejezte be a találkozót (25:22).

A BRSE 3-0-ra győzött és 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A csapatok február 25-én csütörtökön, 17 órától Balatonfüreden találkoznak újra egymással. 

 

Galéria

További programok »

FEL