Röplabda: Hiányzott a tűz a BRSE játékából, 3:0-ra győzött a Kaposvár

2021. március 21. 21:19 | Papp Ádám Sándor

Vasárnap este elkezdődött a női Extraliga elődöntője, amelyben az ötszörös magyar bajnok Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE az 1.MCM-Diamant Kaposvár együttesével küzd a fináléba jutásért. A párharc első találkozója 3:0-s vendégsikerrel zárult.

A két együttes az Extraliga alapszakaszában kétszer randevúzott egymással, mindkét alkalommal a Békéscsaba győzött a Kaposvár ellen. Legutóbb a Magyar Kupa elődöntőjében találkoztak a felek, amely sima 3:0-s BRSE sikerrel zárult. A viharsarki együttes az Extraliga negyeddöntőjében a Szent Benedek csapatát, míg a somogyiak az MTK Budapestet győzték le, így jutottak a legjobb 4 közé.

Látványos, hosszú labdamenettel kezdődött az egyik fél három győzelméig tartó párharc, amely békéscsabai ponttal zárult Marta Drpa ejtése után. Megadta a párharc alaphangulatát az első pár pont, a csapatok szoros küzdelmet vívtak a pályán (5:5). A folytatásban a kék mezben szereplő vendég együttes irányította a játékot, négy pontos kaposvári előnyt mutatott az eredményjelző (11:7). Tóth Gábor rendelte magához játékosait, amely után csabai hibák következtek, így a vezetőedző kikérte második időkérését is annak érdekében, hogy felrázza csapatát (14:8). Felszabadultan játszott a somogyi együttes, a BRSE-nél érkezett a cseresor. 18:10-re is vezettek a vendégek, de a csabaiak kiváló sáncmunkája után már Sasa Nedeljkovicnak kellett időt kérnie (18:13). A szett végjátékában ugyan voltak biztató momentumai a házigazdának, innen már nem volt visszaút, a Kaposvár nyerte a nyitójátszmát 25:18-ra.

A nyitóetaphoz hasonlóan a második szett is Drpa pontjával kezdődött, amelyre egyből válaszoltak a somogyiak. 3:2-es hazai vezetésnél megrázó pillanat következett: a vendégek feladója, Király-Tálas Zsuzsanna maradt a földön, akinek egy gyors irányváltás következtében megsérült a bokája. A korábbi békéscsabai játékos jelezte: rendben van, nincs komoly probléma. Folytatódott a játék, a BRSE pedig magabiztosan támadott, amelynek köszönhetően hárompontos előnyre tett szert (7:4). Nem adta fel a Kaposvár, amely 9-nél utolérte a házigazdát, majd egy ász értékű nyitás után átvette a vezetést (10:9). Tóth Gábor időkérését követően beragadt a csabai együttes, tovább nőtt a csapatok közötti különbség (14:11). Zólyomi Rebeka érkezett a BRSE-nél, aki betegség miatt több hónap kihagyás után lépett pályára ismét. Újfent magához rendelte játékosait a BRSE vezetőedzője, de a folytatásban is a somogyiak domináltak (18:12). Hatpontos különbségből kezdődött a végjáték. A csabai hibák megbosszulták magukat: a vendégek 25:18-ra nyertek, amellyel már 2:0-s vezetésre tettek szert.

A harmadik etapban villámrajtot vett a BRSE: Pekárik Eszter centertámadása és Lindsey Vander Weide ász értékű nyitásai után 3:0 volt az állás. A Kaposvár azonban nem hagyta szó nélkül a hazaiak erős kezdését, zsinórban 5 vendég pont érkezett (5:3). A házigazda a folytatásban kiegyenlített, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok (7:7). A szett közepéhez érkezve a vendégek átvették az irányítást és ötpontos előnyt építettek ki (14:9). Időt kértek a csabaiak, de a különbség ennek ellenére is tovább nőtt (18:12). Nem volt visszaút a BRSE számára, a lelkesen küzdő kaposváriak 25:15-re nyerték a szettet és 3:0-ra a mérkőzést.

Sikerével előnyben a somogyi együttes az egyik fél három győzelméig tartó párharcban. Az elődöntő második összecsapását március 24-én szerdán 18 órától rendezik Kaposváron.

 

Galéria

További programok »

FEL