A BRSE a szezon legfontosabb mérközéseit játssza a hétvégén - Beharangozó

2021. március 12. 12:15 | Papp Ádám Sándor

A szezon eddigi legfontosabb mérkőzéseit játssza hétvégén a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A csabai lányok szombaton az 1.MCM-Diamant Kaposvár ellen lépnek pályára a Magyar Kupa elődöntőjében Budapesten, a Ludovika Arénában. A találkozó nyertese vasárnap a trófeáért játszik a Nyíregyháza – Újpest párharc győztesével.

2015 óta négy alkalommal szerepelt a Magyar Kupa döntőjében a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE. Ahhoz, hogy a csabai lányok idén is a fináléban szerepelhessenek, a Kaposvár csapatát kell legyőzniük a négyesdöntő elődöntőjében. A két együttes idén két alkalommal már megmérkőzött egymással az Extraliga alapszakaszában. Az összecsapások 3:2-es, illetve 3:0-s BRSE sikerrel zárultak.

– Hatalmas súlya van ennek a mérkőzésnek, ezt mindenki tudja. Aki eljutott már a négyesdöntőig azoknak nyilván az a célja, hogy a fináléban is szerepelhessen. Jól ismerjük már a Kaposvárt, idén kétszer is játszottunk ellenük. Úgy érzem, hogy egy kiélezett mérkőzés várható, de a célunk a végső győzelem, ehhez pedig a Kaposvár csapatán keresztül vezet az út – emelte ki a BRSE csapatkapitánya, Pekárik Eszter.

A két csapat az Extraliga legjobb 4 együttese között is egymás ellen küzd meg a döntőbe jutásért, ahol az egyik fél három győzelméig tart majd a párharc. A Magyar Kupa elődöntőjében azonban egy összecsapás dönt – emelte ki a BRSE vezetőedzője.

– Azon túl, hogy a megfelelő taktikai és technikai felkészítés elengedhetetlen a sikerhez azon az estén, úgy érzem, hogy a játékosoknak is és nekünk, a stábnak is a szívünket és lelkünket is bele kell adni abba a találkozóba, különben pont az a plusz fog hiányozni, ami a legfontosabb pillanatokban a különbséget jelentheti – fogalmazott Tóth Gábor.

A Balatonfüred elleni Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén a csapat két kezdő centere, Tina Grudina és Pekárik Eszter sem lépett pályára. A vezetőedző a két játékossal kapcsolatban azt mondta, hogy szerették volna, ha mindketten megfelelően felépülnek apró sérülésükből és a szezon sorsdöntő találkozóin újra szerepelhetnek.

A csabai lányok 2016-ban és 2017-ben is a magasba emelhették a sorozat serlegét. A klub elnöke kiemelte: határozott céljuk, hogy idén is elhódítsák a Magyar Kupát.

– Eljött az idő, hogy bevégezzük azt a munkát, amelyet elkezdtünk augusztustól. Nem titkolt a cél, hogy Magyar Kupával a tarsolyunkban szeretnénk visszajönni Békéscsabára. Álszent lenne, ha a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnökeként más célt fogalmaznék meg, de ezzel tisztában vannak a játékosok, minden a klubnál dolgozó és a stábtagok is. Határozott célunk, hogy megnyerjük az elődöntőt a Kaposvár ellen, majd azt követően a fináléban is győzedelmeskedjünk és hazahozzuk Békéscsabára a serleget – hangsúlyozta Baran Ádám.

A BRSE – Kaposvár elődöntő szombaton 19 órától kezdődik Budapesten. A találkozó két játékvezetője Jámbor Tamás és Horváth Miklós lesz. A fogadóirodák szerint a Békéscsaba számít a mérkőzés esélyesének, hiszen a viharsarki sikerre 1,45, míg somogyi győzelemre 2,4-es szorzót kínálnak.

A találkozó győztese a Nyíregyháza – Újpest összecsapás nyertesével játszik a döntőben vasárnap, szintén 19 órás kezdéssel.

További programok »

FEL