A csabai röplabdás lányok készen állnak a folytatásra

2021. január 21. 16:28 | Papp Ádám Sándor

Gőzerővel készül az Extraliga folytatására a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Tóth Gábor együttese januárban az Újpest és a Nyíregyháza ellen tesztelt a bajnoki szereplés előtt. A BRSE a hazai pontvadászat újra indulása előtt a nemzetközi kupaporondon is érdekelt.

A csabai röplabdás lányok legutóbb tavaly december 19-én léptek pályára a bajnokságban, amikor a Vasas Óbuda együttesét múlták felül hazai pályán 3:0-ra. Azt követően a játékosok rövid szünetet kaptak, amelyet legfőképp feltöltődésre használtak. A csapat december utolsó napjaiban ismét edzeni kezdett, ahonnan számítva több, mint egy hónapjuk volt felkészülni a bajnokság hátralévő részére.

– Véleményem szerint hasznos volt az elmúlt egy hónap, hiszen augusztusban volt utoljára alapozás, amikor megszereztük a szezonra szükséges fizikai állóképességet. Majd elkezdődött az idény és a sok meccs mellett nem volt annyi időnk rá. Ezért jó volt, hogy ezt tudtuk pótolni és újult erővel fel tudtunk készülni fizikálisan a bajnokság további részére – mondta Glemboczki Zóra.

A szakmai stáb az erőnléti és technikai edzéseken kívül Extraligás együttesekkel egyeztetett közös tréningeket és mérkőzéseket. A BRSE január 8-án az UTE otthonában szerepelt, ahol Tóth Gábor felmérhette azt, hogy hol tart csapata a felkészülésben. A csabai lányok január 14-én a Fatum Nyíregyháza játékosaival edzettek közösen, majd egy nappal később a két rivális egy edzőmérkőzésen is összefeszült.

– Azt gondolom, hogy jelen pillanatban jó állapotban vagyunk, ott tartunk, ahol kell. Ez annak köszönhető, hogy sérülés és betegség sem hátráltatta a felkészülésünket. Ez mindenképpen pozitív, különösen a mai világban. Optimistán tekintek a jövőbe, szerintem tudunk emelni még a tavalyi évben látott játékunk szintjén is – fogalmazott Tóth Gábor vezetőedző.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE február 6-án a Szent Benedek RA gárdáját fogadja hazai pályán, majd az alapszakasz utolsó körében, február 13-án a Kaposvár érkezik a Viharsarokba. A csabai röplabdás lányok a hazai bajnokság folytatása előtt a nemzetközi porondon is érdekeltek. A BRSE január végén a CEV Kupa negyeddöntőjében a Monza együttese ellen szerepel. 

– Ha a papírformát nézzük, akkor a világ legerősebb bajnokságának egyik legjobb együtteséről van szó. A monzai csapat a legjobb háromban van az olasz pontvadászatban. Világsztárok alkotják keretüket, viszont mi eddig és ezután sem fogunk megijedni senkitől. A lányok bátor és büszke harcosokként mennek majd fel a pályára és igyekszünk a papírformát megcáfolni – emelte ki Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A Monza – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE CEV Kupa mérkőzés helyi idő szerint január 26-án, 16 óra 30 perctől kezdődik majd.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
2024. június 17. 16:08
FEL