Mozgalmas és sikeres évet zárt a BRSE

2023. január 2. 12:04 | Papp Ádám Sándor

Minden téren sikeres évet zárt a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A BRSE a 2022-es esztendőben három utánpótlás bajnokság döntőjének adott otthont, valamint a felnőtt csapat is felejthetetlen mérkőzéseket vívott az Extraligában és a Magyar Kupában egyaránt.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke elsőként arról beszélt, hogy a Békéscsabai Röplabda Akadémián számos nívós programot valósítottak meg. Baran Ádám kiemelte, hogy egyedülálló módon rendeztek Nemzetközi Sporttudományos Konferenciát, valamint több utánpótlás döntőnek volt otthona a létesítmény.

– Méltó volt ez az év ehhez a gyönyörű létesítményhez, amely az Év Építőipari Nívódíját is kiérdemelte, a kitüntetést idén kaptuk meg. Három országos utánpótlás döntőt rendeztünk Békéscsabán, amely egyedülálló a magyar röplabdázás történetében. Külső szakemberek is azt mondták, hogy ilyen nívós rendezvényeket nagyon régen láttak – hangsúlyozta az elnök.

A Swietelsky-Békéscsaba harmadik helyen zárta a Magyar Kupa kiírását, illetve a szakemberek szerint minden idők egyik legjobb női bajnoki döntő sorozatát játszotta a Vasas Óbuda együttese ellen. Tóth Gábor vezetőedző kitért arra is, hogy elégedett a csapat teljesítményével a 2022/23-as szezon eddigi részét tekintve, azonban mint mondta: a bajnoki cím sorsa nem decemberben, hanem tavasszal dől el.

– Ugyan alapszakasz-győztesek voltunk, mégis második helyen végeztünk a bajnokságban és harmadik helyen a kupában. Úgy gondolom, hogy a játék építésével és a játékosok technikai képzésével kell foglalkoznunk, a rendszert kell kialakítanunk és tökéletesítenünk. Akkor fogunk tudni teljes magabiztossággal belemenni a tavaszi részébe a szezonnak – mondta a szakember.

A klubelnök bízik abban, hogy a 2023-as esztendő is számos sikert tartogat a BRSE számára. Baran Ádám hozzátette, hogy Békéscsaba lesz társházigazdája az U17-es Európa-bajnokságnak, de a terveik között szerepel a MEVZA Superfinal megrendezése is.

További programok »

Sport

FEL