Első alkalommal rendezik meg a Röplabdázás Hetét Békéscsabán

2022. szeptember 1. 16:50 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal hívja életre a Röplabdázás Hetét a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szeptember 5. és 10. között. A programban akadémiai nyílt nap, edzőképzés, de egy nemzetközi sporttudományos konferencia is szerepel.

Egyedülálló módon szervezi meg a röplabdázás hetét a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, a helyi önkormányzat és a hazai szövetség közreműködésével szeptember második hetében. A BRSE minden évben jelen van az önkormányzat által szervezett sporthétfőn, ez lesz a programsorozat nyitóeleme. Ezt követően a csabai klub szerdán nyílt napot rendez a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

– Ezen a nyílt napon alapvetően meg lehet tekinteni azokat az edzésprogramokat, amelyeket az edzők a csapatokkal végeznek. Szerda délután lehetősége lesz azoknak a szülőknek megnézni az edzést, akiknek már ide jár a gyermekük röplabdázni. Az edzések általában év közben nem nyitottak, de ez egy rendhagyó alkalom, a szülők megnézhetik, hogy milyen munkát végeznek gyermekeik és hogyan szerepelnek – fogalmazott Borbola István, a BRSE operatív igazgatója.

A programsorozat célja a mozgás megszerettetése és a meglévő szakmai tudás gyarapítása. Szeptember 9-én pénteken a Békéscsabai Röplabda Akadémián Nemzetközi Sporttudományos Konferenciát tartanak. Baran Ádám klubelnök elmondta: több sportág neves szakemberei érkeznek majd a megyeszékhelyre.

– Többek között Rátgéber Lászlót is köszönthetjük, aki egy nagyon nívós előadással készül. Továbbá, mivel röplabda-specifikus része is lesz a rendezvénynek, így nemzetközi hírű szakemberek is érkeznek. Például Daniele Santarelli korunk egyik legjobb edzője, aki az olasz klubcsapatával számos Bajnokok-ligája sikert ért el és jelenleg a Szerb Röplabda Szövetség szövetségi kapitánya – fogalmazott a BRSE első embere.

A programsorozat szombaton a Magyar Röplabda Szövetség kreditszerző edzőképzésével folytatódik. A röplabdázás hetét szombat este egy női válogatott mérkőzés zárja: a városi sportcsarnok ad otthont szeptember 10-én 19 órától a Magyarország – Portugália Európa-bajnoki selejtezőnek.

További programok »

Sport

Az első magyar sportolók már megérkeztek az olimpiai faluba

Még nem tombol teljes erővel az olimpiai láz Párizsban, de építkeznek a nagy megnyitóra és érkeznek a sportolók is. Az első magyar sportolók és a háttérállomány számos tagja már szombaton beköltözött az olimpiai faluba, hétfőtől pedig jönnek a nagyobb küldöttségek.
10:26
FEL