Edzésben a BRSE legújabb szerzeménye

2019. december 2. 16:22 | Papp Ádám Sándor

Mia Jerkov már Békéscsabán készül társaival a Rigas Voleybola Skola együttese elleni Challenge Cup mérkőzésre.

Nemzetközi viszonylatban is magasan jegyzett játékossal erősítette meg keretét a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület – jelentette be a klub a hivatalos oldalán szombaton. A BRSE a 36 éves, 192 centiméter magas, horvát válogatottal Eb-ezüstérmet szerző Mia Jerkovot igazolta le a szezon végéig.

A csabai röplabdások legújabb szerzeménye korábban Oroszországban, Olaszországban, Japánban, Dél-Koreában, Törökországban és Lengyelországban is játszott. A 36 éves, 1999-ben Eb-ezüstérmes röplabdás többek között a Piacenza, a Forli, a Fenerbahce, a Bursa és a Besiktas csapatában is megfordult karrierje alatt.

– A BRSE már Európa-szerte is egyre nagyobb hírnévnek örvend, amely betudható az együttes sikeres szereplésének az elmúlt években. Részben az elért sikerek miatt, másrészt pedig az itteni horvát légiósok és az edző személye miatt döntöttem amellett, hogy Békéscsabán folytatom a karrieremet. A klub vezetősége ismertette a kitűzött célokat, úgy gondolom, hogy tapasztalatommal segíthetek elérni azokat a szezon végére – fogalmazott a csabai klub legújabb szerzeménye. 

A következő hetekben több fontos találkozó vár csabai lányokra. Többek között biztosítani kell helyüket az Extraliga legjobb 4 csapata között és a Challenge Kupában is a továbbjutás a cél. Továbbá az Újpest ellen hazai pályán kell kivívni az elődöntőbe jutást a Magyar Kupában, ám ezekhez egy rutinos, vezéregyéniségre van szükség – indokolta az igazolást a klub elnöke.

– Ha értékeljük a szezon eddigi részét, akkor látjuk azt, hogy voltak bravúros győzelmeink, többek között a Vasas elleni idegenbeli győzelem, illetve hazai pályán is szép sikereket értünk el. Azonban voltak olyan vereségek is, amikor joggal merült fel némi hiányérzet a szurkolókban és a klub vezetésében egyaránt. Tudtuk azt, hogy egy olyan rutinos játékost kell igazolnunk, aki segít a fiataloknak, átélt jó pár nagy csatát és Mia Jerkov személyében úgy gondolom, hogy egy olyan játékost sikerült szerződtetnünk, aki Európa legjobb bajnokságainak meghatározó játékosa volt. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik, hiszen egy-két éve még a Bajnokok Ligájában bizonyított hétről-hétre – emelte ki Baran Ádám

A 36 esztendős nyitásfogadó ütő várhatóan december 4-én, a Rigas Voleybola Skola együttese ellen debütál majd a Challenge Kupában. A játékos Ksenija Ivanovic korábbi mezszámát, az 1-est viseli majd Békéscsabán.

További programok »

FEL