Röplabda: edzésben a csabaiak legújabb szerzeménye

2020. szeptember 15. 17:50 | Papp Ádám Sándor

Újabb játékos érkezését jelentette be az ötszörös magyar bajnok Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE. A 24 éves szlovén válogatott Tina Grudina a fiatal, amerikai M’Kaela White helyére érkezik a viharsarki gárdánál.

Még a felkészülési időszakban módosult a Swietelsky - Békéscsabai Röplabda SE játékosállományának összetétele – jelentette be a klub hivatalos oldalán. Mint írták: minden körülményt figyelembe vettek, és azt a döntést hozták meg, hogy egy tapasztaltabb játékosra van szükségünk a center pozícióban. Ezért a szlovén válogatott meghatározó embere, Tina Grudina érkezik a fiatal M’Kaela White helyére.

– Több variációs lehetőség áll majd rendelkezésünkre az ő érkezésével. Tina fiatal kora ellenére nagyon tapasztalt center játékos, aki a szlovén válogatott oszlopos tagja. Erre a tapasztalatra szükségünk van középen, hiszen Pekárik Eszter kivételével mind a két centerünk fiatal és mondhatjuk, hogy tapasztalatlan is. Ez persze, nem azt jelenti, hogy nem lennénk velük megelégedve. Nagyon jó formában vannak, de elkell a rutin ezen a poszton – ismertette Tóth Gábor vezetőedző. 

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A 24 éves 183 centiméter magas center ismeri a csabai röplabda kultúrát, hiszen korábban a Calcit Ljubljana színeiben játszott már a BRSE ellen, két MEVZA finálé alkalmával.

– Nagyon sok jót hallottam már a klubról, többek között Vasja Samec Lipicer edzőtől és feleségétől Tina Lipicertől, de személyesen is megtapasztalhattam korábban, hogy milyen játékerőt képvisel a BRSE. Szorgalmas játékosnak tartom magam, aki utál veszíteni. A posztomhoz képest alacsony vagyok, de erős és fürge lábaim vannak, ezzel kompenzálom a magasságomat. Úgy gondolom, hogy gyorsaságot és több alternatív variációt tudok hozni a csapat életébe – nyilatkozta a BRSE TV stábjának a csapat legújabb szerzeménye, Tina Grudina.

A BRSE új szerzeménye hamarosan bizonyíthat is új csapatában, hiszen a csabai lányok pénteken és szombaton Kaposváron szerepelnek felkészülési tornán.

További programok »

Sport

Úszás: A gyulai Veres Laura és a békéscsabai Bohus Richárd is az olimpián

Amennyiben a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) jóváhagyja, 36 magyar úszó és két nyíltvízi úszó indulhat a tokiói olimpián - így döntött a Magyar Úszó Szövetség elnöksége. A csapatba került a Gyulai Várfürdő versenyzője, Veres Laura, aki a 4x200 méteres gyorsváltóban szerepelhet, míg a békéscsabai születésű, a BVSC-ben versenyző Bohus Richárd 100 háton ugorhat medencébe.
10:30
FEL