Edzésbe állt a BRSE legújabb amerikai játékosa

2023. január 5. 15:32 | Papp Ádám Sándor

Amerikai centerrel erősítette meg játékoskeretét a Swietelsky-Békéscsaba. A csabai klub az elmúlt napokban jelentette be, hogy szerződést kötött a 23 éves, 188 centiméter magas Lia Mosherrel.

Kedden este érkezett Békéscsabára a BRSE legújabb szerzeménye. A 23 éves center az elmúlt években az amerikai egyetemi bajnokságban szerepelt a New Mexico State University színeiben. Lia Mosher csapatával kétszer nyerte meg főcsoportját, az egyetemi éveit követően pedig Európában próbál szerencsét.

– Szeretném megtalálni a szerepemet a felnőtt csapatban annak érdekében, hogy hasznos tagja legyek az együttesnek. Szerettem volna kipróbálni magam Európában. Úgy gondolom, nagy előrelépés számomra, hogy Békéscsabára igazoltam – fogalmazott a BRSE legújabb igazolása.

A csabai klub vezetése azért tartotta fontosnak az amerikai játékos szerződtetését, mivel Kathryn Sullivan a közelmúltban térdsérülést szenvedett, így a bevethető centerek száma kettőre csökkent.

– Nekünk edzésre kellett egy játékos, aki segít levenni a terhet Pintér Andreáról és Bodnár Dorottyáról. Ebben a pillanatban arra van szükségünk, hogy minimalizáljuk a sérülésveszélyt. Ha három centerrel tudunk dolgozni, az azt jelenti, hogy az egyik mindig tud védekezni. Azt konzekvenciaként le tudjuk vonni, hogy sok csapat a centereket keresi támadásban, miután ők nyitás után a pályára lépnek, ezért fontos, hogy edzésen is meg tudjuk adni a játékosoknak ezt a fajta terhelést – emelte ki Tóth Gábor vezetőedző.

A Swietelsky-Békéscsaba január 11-én a német Schwerin otthonában lép pályára a CEV Kupa nyolcaddöntőjében.

További programok »

FEL