Röplabda: Kotormán Réka a BRSE első új igazolása

2023. június 6. 20:30 | Papp Ádám Sándor

Javában zajlik a 2023/2024-es szezon játékoskeretének kialakítása a Swietelsky-Békéscsaba felnőtt csapatánál. A csabai klub elsőként a BRSE TV 145. adásában jelentette be legújabb igazolását.

A 2023/2024-es szezon első békéscsabai igazolása a 23 éves, 175 cm magas feladó, Kotormán Réka. A fiatal játékos a Vasas Óbudában nevelkedett, majd a 2017/18-as idényben a Nyíregyházában játszott. Kotormán Réka a következő szezont az MTK Budapest csapatában töltötte, ahol Tóth Gábor vezetőedzővel dolgozhatott együtt. A feladó felsőoktatási tanulmányai miatt 2019 óta az amerikai egyetemi bajnokságban játszott.

– Úgy érzem nagyon motiváltan térek haza, készen állok az előttem álló kihívásokra. Tavaly szerencsére sikerült a válogatottban bebizonyítanom, hogy itt van a helyem a magyar röplabdázásban. Sokkal másabb hazai közegben játszani, mint az USA-ban, ahol senkit sem ismertem, az teljesen más közeg volt. Büszke magyar vagyok, úgyhogy nagyon szívesen jövök haza, hogy szüleim, nagyszüleim és barátaim előtt játszhassak. Több szempont miatt döntöttem Békéscsaba mellett. Úgy gondolom, hogy itt profi a szakmai stáb és adott háttér a fejlődésemhez, továbbá a csapat nagyrészét ismerem a válogatottból. Korábban dolgoztam már együtt Tóth Gáborral, aki ki tudja hozni belőlem a maximumot, úgy érzem, hogy ez lesz a legjobb a karrieremet tekintve – nyilatkozta a BRSE TV 145. adásában a feladó.

 

További programok »

FEL