Pénteken elkezdődik a rájátszás a csabai röplabdás lányok számára

2021. február 18. 16:23 | Papp Ádám Sándor

Pénteken elkezdődik az Extraliga rájátszása a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület felnőtt csapata számára. A csabai röplabdás lányok a negyeddöntőben a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen szerepelnek, három győztes mérkőzésig tartó párharcban.

Hazai környezetben kezdi meg szereplését a BRSE a magyar bajnokság rájátszásában. A csabai lányok az alapszakasz 7. helyezettje, a Balatonfüred együttese ellen játszanak az első körben. A két csapat legutóbb február 6-án találkozott utoljára, amikor magabiztos, 3:0-s békéscsabai siker született. Az összecsapást követően a balatonfüredi együttes edzőváltást jelentett be. Milodanovic Andrea helyét a BRSE-vel több bajnoki címet nyerő Kormos Mihály vette át a csapat kispadján. A szakvezető 3:0-s győzelemmel mutatkozott be az Újpest ellen.

– Ez a legizgalmasabb szakasza az egész bajnokságnak. A Balatonfüred lesz az ellenfelünk, amelynél edzőváltás történt a közelmúltban, ez új lendületet ad a csapatnak. Pörgős röplabdát játszanak, de úgy érzem, hogy megfelelően felkészültünk belőlük és már nagyon várjuk az első találkozót – emelte ki a BRSE csapatkapitánya, Pekárik Eszter.

A Balatonfüred 3:0-s győzelemmel zárta az alapszakaszt az Újpest ellen, míg a Békéscsaba fölényes sikert aratott a Kaposvárral szemben. Tóth Gábor elmondta: felkészültek ellenfelükből és próbálnak úgy játszani, ahogy korábban már többször legyőzték a balatonpartiakat.

– A pontos blokk és mezőnyvédekezéssel próbáltunk dolgozni ellenük, ez eddig sikeresen működött. A védekezésből való visszatámadásaink jók voltak, ezért tudtunk simán győzni ellenük. A párharcra is ennek szellemében készültünk. Szerintem az első mérkőzésen az lehet a kulcs, hogy mennyire precízen tudunk védekezni és abból visszatámadni – nyilatkozta Tóth Gábor vezetőedző.

Hozzátette, hogy mindenki egészséges és bevethető lesz. A két együttes három győztes mérkőzésig tartó párharca pénteken, 19 órától kezdődik a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A találkozót élőben közvetítjük a behir.hu online felületein. A BRSE szurkolóinak ezúttal is lesz lehetősége szavazni az első meccs legjobb hazai játékosára.

További programok »

FEL