Röplabda: A BRSE célja a győzelmi sorozat folytatása Balatonfüreden is

2020. november 24. 16:10 | Papp Ádám Sándor

Az Extraligában újonc Balatonfüred otthonában folytatja bajnoki szereplését a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt együttese szerdán. A csabai lányok egyértelmű célja az, hogy megőrizzék veretlenségüket a Szent Benedek gárdája ellen.

A Békéscsaba legutóbb a 2017/2018-as idényben kezdte olyan jól a bajnoki kiírást, mint az idei szezonban. A BRSE eddigi 7 mérkőzéséből minden találkozót győzelemmel zárt, ráadásul úgy, hogy itthon még nem léphettek pályára. A csabai lányok ezúttal az eredetileg október 29-ére kiírt, Szent Benedek elleni találkozójukat pótolják majd.

– Minden mérkőzéshez úgy állunk, hogy azt meg kell nyernünk. Úgy gondolom, hogy fizikálisan és mentálisan is jól felkészültünk, egyben van a csapat. A legfontosabb feladatunk az, hogy a saját játékunkra koncentráljunk és ne becsüljük alá az ellenfelünket – fogalmazott a behir.hu kérdésére a BRSE szlovén centere, Tina Grudina.

Az Extraligában újoncnak számító Balatonfüred együttese jelenleg a tabella 6. helyét foglalja el. A Balaton-partiak ebben a bajnoki idényben eddig csak két mérkőzést lejátszottak.

– A Balatonfüred összesen két mérkőzést játszott az idei szezonban, hiszen a játékosok nagyon hamar karanténba kerültek a koronavírus miatt. Így abból a két találkozóból tudtunk készülni. Van jó játékerőt képviselő szélső ütőjük, összességében motiváltan lépnek majd pályára, de azt gondolom, hogy a játékuk hektikus lesz. Ehhez kell majd alkalmazkodnunk ismét idegenben, az alapszakaszban utoljára – emelte ki a csabaiak vezetőedzője, Tóth Gábor.

A Szent Benedek Röplabda Akadémia – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE Extraliga-mérkőzés szerdán 17 órától kezdődik Balatonfüreden.

FEL