Rangadóval zárja az évet a BRSE: a Vasas ellen javíthatnak a csabai röplabdások

2020. december 18. 16:18 | Papp Ádám Sándor

Rangadóval zárja a 2020-as esztendőt a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a női Extraligában. A viharsarki együttes a tabella harmadik helyén álló Vasas Óbuda csapatát fogadja hazai pályán.

A BRSE legutóbb a Fatum-Nyíregyháza ellen játszott bajnoki mérkőzést, amelyet a szabolcsiak nyertek 3:1-re, véget vetve a csabai lányok veretlenségi szériájának. A viharsarki együttes feladója elmondta: a Vasas Óbuda együttese ellen szeretnének visszatérni a győztesek útjára.

– Úgy gondolom, nagyon fontos számunkra a Nyíregyháza elleni vereség után, hogy javítsunk szombaton a Vasas ellen. Motiváltak vagyunk, tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de kielemeztük a hibáinkat és készen állunk. Szeretnék az idei évet győzelemmel és 3 ponttal lezárni – emelte ki Barbora Kosekova.

A Békéscsaba vezetőedzője teljesen más mérkőzésre számít, mint amit az angyalföldiek otthonában vívtak, és 3:2-es BRSE sikerrel végződött. Tóth Gábor hangsúlyozta: ha precízen tudnak támadni, akkor saját kezükben lehet a Vasas elleni mérkőzés végkimenetele.

– Visszautalnék a Nyíregyháza elleni beharangozóra, amikor azt mondtam, hogy a támadó hatékonyságunk fogja meghatározni a mérkőzés végeredményét: ez beigazolódott. Továbbra is úgy gondolom, hogyha koncentráltan tudunk a kivédekezett labdákból jó százalékkal támadni, akkor nagy esélyünk van megnyerni a Vasas elleni találkozót – szövegzte le a szakvezető.

A vezetőedző hozzátette: a találkozón immár bevethető lesz a BRSE legújabb igazolása is, a ciprusi Manolina Konstantinou.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Vasas Óbuda Extraliga mérkőzés szombaton 19 órától kezdődik.

Sport

Röplabda: Szettet veszített, de nyert a BRSE Balatonfüreden

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE ugyan két kezdőjátékosát nélkülözte, azonban két fiatal centerrel is 3-1-es győzelmet aratott a Szent Benedek RA otthonában a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén. A csabaiak így egy sikerre kerültek a bajnoki elődöntőtől.
2021. február 25. 19:34
FEL