Röplabda: Balatonfüreden folytatódik a negyeddöntő párharca

2021. február 24. 15:17 | Papp Ádám Sándor

A Balatonfüred otthonában folytatódik csütörtökön a női Extraliga negyeddöntője a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt együttese számára. A csabai röplabdás lányok a párharc első találkozóját 3:0-ra nyerték meg.

A felek múlt hét pénteken játszották az első találkozójót a Balaton-parti alakulattal Békéscsabán, amikor egy kiélezett mérkőzést követően 3:0-s BRSE siker született. Glemboczki Zóra elmondta: a Szent Benedek RA az alapszakaszhoz képest előrébb lépett a játék számos elemében. Hangsúlyozta, hogy a második találkozón is saját játékukra kell koncentrálniuk és akkor tovább növelhetik előnyüket a párharcban.

– Biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a  bajnokság ezen szakaszában már nincsenek könnyű meccsek. A Balatonfüred nagy változást mutatott a játékában. Feljavult a nyitásfogadásuk és a támadásbefejezésük egyaránt. Megnehezítették a dolgunkat az első meccsen. Igaz, hogy 3:0-ra tudtunk nyerni, de már nem olyan simán, mint két héttel ezelőtt – emelte ki Glemboczki Zóra.

A BRSE vezetőedzője elmondta: a mezőnymunkájukat és a blokkjaik minőségét csiszolták az elmúlt napokban. Tóth Gábor hozzátette: hasonló mérkőzésre számít, mint az első találkozó volt.

– A Balatonfüred hazai pályán minden teher nélkül játszhat, keményen szerválhat és támadhat. Ez lehet a váratlan húzásuk, amit megléphetnek. A labdák eloszlásában nagy variáció véleményem szerint nem lesz majd – mondta a csabaiak szakvezetője.

A viharsarki együttes centere, Tina Grudina sérülése miatt a párharc második találkozóján sem lép pályára. A Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE negyeddöntő második mérkőzése csütörtökön 17 órától kezdődik.

További programok »

FEL