Röplabda: a Magyar Kupában is folytatná menetelését a BRSE

2020. december 1. 18:10 | Papp Ádám Sándor

A DVTK ellen folytatja szereplését a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A párharc első mérkőzését szerdán 19 órától játsszák a felek a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

A BRSE legutóbb szeptember végén játszott a Magyar Kupa kiírásában. Akkor a Gödöllői RC volt az ellenfél egy oda-visszavágós párharcban. A Békéscsaba kettős győzelemmel, mindkétszer 3:1-re nyerve jutott tovább a negyeddöntőbe. A csabai lányok ellenfele a legjobb 8 együttes között az Extraliga újonc DVTK gárdája. A Békéscsaba idén két alkalommal játszott már a diósgyőriek ellen a hazai pontvadászatban.

– Mindkétszer sikerült nyernünk ellenük, ennek örülök. A szerdai mérkőzésen is a győzelem, illetve a továbbjutás megalapozása lesz a cél. Jól ismerjük az ellenfelünket, de ugyanolyan alaposan felkészültünk belőlük, mint az előző két alkalommal – fogalmazott a behir.hu kérdésére Glemboczki Zóra.

A BRSE vezetőedzője szerint az MTK ellen nyújtott szombati teljesítmény jó alapul szolgálhat a miskolciak elleni kupamérkőzésre.

– Ha olyan lendülettel tudunk játszani, mint az MTK ellen, akkor nem hinném, hogy gondunk lehet. Külön sikernek könyvelném el, ha a fiataloknak ismét több lehetőséget tudnék biztosítani, de az elsődleges a továbbjutás, természetesen – emelte ki Tóth Gábor.

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – DVTK Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzése szerdán 19 órától kezdődik. A találkozót élőben közvetítjük a 7.Tv-n, valamint a behir.hu online felületein.

Sport

Röplabda: újra pályán a csabai utánpótlás

A Magyar Röplabda Szövetség Elnökségének döntése értelmében január 16-ától újra indítják a pandémia miatt szüneteltetett utánpótlás-bajnokságokat. Múlt hétvégén még csak három mérkőzést játszottak le, most pedig két nap alatt 140 találkozót rendeznek meg különböző korosztályokban.
2021. január 22. 18:51
FEL