Röplabda: Nyolcadik sikerét aratta a BRSE

2020. november 25. 18:47 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 3-0-ra nyert a Szent Benedek Röplabda Akadémia otthonában, zárt kapus mérkőzésen a női Extraligában.

Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 0-3 (-17, -11, -17)
Extraliga 5. forduló, Balatonfüred, zárt kapuk mögött. Vezette: Mezőffy Zs. T., Szarka J. I.

SZBRA: Vukoja 1, Valdez 5, Szerényi 2, White 11, N. Skoric 1, Zen 2. Csere: Baksa (liberó), Vacsi 4, Dimitric 1, Araczki. Vezetőedző: Andrea Milodanovic.
BRSE: Kosekova, Glemboczki 12, Vander Weide 15, Drpa 8, Grudina 13, Pekárik 6. Csere: Kertész (liberó), Cicic, Szűcs. Vezetőedző: Tóth Gábor

A csabai együttes eddig minden mérkőzését megnyerte az Extraliga idei kiírásában, míg a balatonfüredi rivális a csapatot sújtó koronavírus-fertőzések miatt mindössze a harmadik találkozóját játszotta ebben a szezonban.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, azonban a BRSE gyorsan felvette a ritmust és fordított. A házigazda időkéréssel is próbálkozott, de a csabaiak jól mezőnyöztek. Különösen a liberóként Molcsányi Ritát helyettesítő Kertész Petra élt a vezetőedzőtől kapott bizalommal. A BRSE szettgyőzelme nem forgott veszélyben, magabiztosan jutott előnyhöz az ötszörös bajnok (17-25).

A második felvonás elején Tina Grudina állt a csapat élére, aki hatékonyan használta ki a lehetőségeit. A Balatonfüred mestere hatpontos hátrányban kért időt, azonban a listavezető így is fölényesen húzta be a szettet (11-25).

A harmadik játékrészben sem torpantak meg a csabaiak, a fürediek pedig nem tudták tartani a lépést. Feladóként Cicic Marija, centerbe pedig Szűcs Gréta érkezett. A BRSE győzelme nem volt kérdéses ezen az estén, és nyolcadik idegenbeli csatáját is megnyerte ebben a szezonban.

A listavezető szombaton az MTK együttesét fogadja első hazai mérkőzésén a Békéscsabai Röplabda Akadémián. Az összecsapást élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein.

 

MESTERMÉRLEG

 

Andrea Milodanovic: Mindenekelőtt szeretném megköszönni, hogy a BRSE a legerősebb összeállításával tisztelt meg bennünket. Hosszú kihagyás után ennyire futotta, de bízom benne, hogy a visszavágón komolyabb erőfeszítésre késztetjük őket.

Tóth Gábor: Örülök, hogy a kellő koncentráció mellett, magabiztos győzelmet arattunk, amiből fiataljaink is kivették részüket. Várjuk a szombati hazai bemutatkozást!

 

Sport

Röplabda: újra pályán a csabai utánpótlás

A Magyar Röplabda Szövetség Elnökségének döntése értelmében január 16-ától újra indítják a pandémia miatt szüneteltetett utánpótlás-bajnokságokat. Múlt hétvégén még csak három mérkőzést játszottak le, most pedig két nap alatt 140 találkozót rendeznek meg különböző korosztályokban.
2021. január 22. 18:51
FEL