Röplabda: Szettet veszített, de nyert a BRSE Balatonfüreden

2021. február 25. 19:34 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE ugyan két kezdőjátékosát nélkülözte, azonban két fiatal centerrel is 3-1-es győzelmet aratott a Szent Benedek RA otthonában a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén. A csabaiak így egy sikerre kerültek a bajnoki elődöntőtől.

Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (-22,15,-17,-21)
Női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés, Balatonfüred, zárt kapuk mögött. Vezette: dr. Árpás K., Varjasi M.
SZBBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 19, Vacsi 11, White 18, N. Skoric 11, Szerényi 3. Csere: Fáth, Baksa (liberók), M. Skoric, Vukoja. Vezetőedző: Kormos Mihály.
BRSE: Kosekova, Konstantinou 2, Vander Weide 18, Drpa 17, Szatmári 3, Szűcs 6. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zhidkova 2, Glemboczki 9. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az első találkozón aratott 3-0-s győzelem után a BRSE szerzett előnyt a párharcban. A második összecsapáson azonban kisebb sérülés miatt nem tarthatott az együttessel Tina Grudina és Pekárik Eszter sem, így a Szűcs Gréta-Szatmári Lilla centerduóval állt fel, ráadásul az utazó keret tagja volt Zólyomi Rebeka, aki fokozatosan tér vissza a koronavírus fertőzés után.

A csabai együttes sokáig hátrányban volt az első szettben, végül a hajrá előtt fordított és megnyerte a nyitó játszmát (22-25). A fürediek a második felvonásban hozták idei legjobb teljesítményüket a csabai gárda ellen: végig vezettek, hiába cserélt és kért időt Tóth Gábor, Marija Cicic és Katerina Zhidkova érkezése sem segített. A Szent Benedek fölényesen nyerte a játszmát és egyenlített (25-15).

A folytatásban feljavult a csabai együttes és nem engedte ki a kezéből az újabb sikert: a harmadik etapban a végén kapcsolt rá és a csabai mérkőzéshez hasonlóan a hajrában döntött, így újra előnyben volt (17-25). A negyedik szett közepén hat pontra lépett el a BRSE, ezt pedig szinte a végéig megőrizte: a harmadik mérkőzéslabdát Szatmári Lilla értékesítette (21-25).

A Kormos Mihály vezette Szent Benedek újra nagyszerűen helyt állt, a 19 pontot szerző Nelmaira Valdez, valamint a 18 egységet gyűjtő Kory White segítségével ezúttal szettet is nyert az ötszörös bajnok ellen. A BRSE hiányzó centerei ellenére megoldotta az idegenbeli feladatot, Lindsey Vander Weide 18 pontot rakott fel a táblára, a fiatal centerpáros pedig kilenc egységgel járult hozzá a sikerhez.

A BRSE 2-0-ra vezet és ha hétfőn a párharc harmadik összecsapását is megnyeri, akkor bejut a bajnoki elődöntőbe. A találkozót március 1-jén 19 órától élőben közvetítjük a behir.hu online felületein.

 

MESTERMÉRLEG:


Kormos Mihály: Gratulálok a Békéscsabának, fiatal játékosaik nagyon szépen helytálltak. Megpróbáltuk kihasználni, hogy center poszton két kezdő játékosuk hiányzott. Az első két szettben jól teljesítettünk, de azt követően elfáradtunk és esett a koncentrációnk.

Tóth Gábor: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a harmadik játszmától vettük fel a ritmust, addig nehezen boldogultunk a lelkesen játszó hazaiakkal. A legfontosabb a győzelem és az, hogy hétfőn pontot tegyünk a párharc végére.

 

FEL