Önkormányzati választás – DK: A Jobbik újra az ellenzéki összefogásban

2019. július 17. 20:12 | behir

Az összellenzéki tárgyalások a kilépők véleményét tiszteletben tartva, a Jobbikkal ismét kiegészülve zajlanak tovább – írta közleményében Árgyelán György, a Demokratikus Koalíció Békés megyei elnöke.

Ahogy arról korábban írtunk, a békéscsabai Liberálisok és az MSZP helyi szervezete bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesz részt az ellenzéki pártokat tömörítő kerekasztal tárgyalásokon, ugyanis mint írták, nézetkülönbség alakult ki a politikai erők képviselői közt, a Jobbik pedig elvi okokra hivatkozva kiszállt. Jelezték azt is, hogy az őszi választásra önállóan készülnek. Később a Jobbik békéscsabai önkormányzati képviselője nyilatkozott arról, hogy a tárgyalások a szocialisták miatt szakadtak meg és a helyi szervezet Szarvas Péter független jelölt újraválasztását támogatja. A jelenlegi polgármester egyébként a délelőtti órákban fogadta el a Hajrá Békéscsaba Egyesület felkérését arra, hogy ismét induljon a választáson.

Az esti órákban pedig a DK Békés megyei szervezetének elnöke, Árgyelán György adott ki közleményt arról, hogy az ellenzéki összefogás a távozó pártok döntését tudomásul véve, a Jobbikkal újra kiegészülve folytatja a munkánkat a helyi Fidesz és "a velük kollaborálók leváltása érdekében". Mint írja, a békéscsabai ellenzéki összefogás tovább dolgozik a városért, az itt élő emberekért. A közlemény szerint az összefogásban a DK mellett a Jobbik, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, illetve a Párbeszéd Magyarországért szerepel.

További programok »

FEL