Szarvas Péter készen áll arra, hogy folytassa a polgármesteri munkát

2019. július 17. 11:08 | Szabó Rita

A Hajrá Békéscsaba Egyesület felkérte Szarvas Pétert, hogy független polgármesterként újra induljon az őszi önkormányzati választásokon. Az egyesület szerdán tartott sajtótájékoztatót a Szent István téren.

Az egyesület szóvivője kifejtette: úgy látják, hogy az elmúlt öt évben Szarvas Péter azon dolgozott, hogy a megyeszékhely élhetőbbé váljon, átlátható módon fejlődjön és a település megtartóereje növekedjen. Dr. Tóth Enikő hangsúlyozta: a Hajrá Békéscsaba Egyesület elégedett a városvezető eddigi munkájával és úgy gondolják, hogy független polgármesterként gondos, szorgalmas munkát végzett, betartotta azokat az ígéreteit, amelyeket öt évvel ezelőtt a kampányidőszakban tett. 

A Hajrá Békéscsaba Egyesület jelképesen szimbólumát, a lila szívet ajándékozott a jelenlegi polgármesternek, továbbá arra kérték a lakosokat, hogy álljanak ők is a polgármester mellé és támogassák újraválasztását. 

Az egyesület civil szervezetként kérte fel Szarvas Pétert. 

– Örömmel fogadtam a felkérést. Úgy gondolom, ez is bizonyítja, hogy a gondos, szorgalmas, alázatos várovezetői munkámra sokan felfigyeltek, sokan értékelik az elvégzett munkát.  Polgármesteri teendőim során tudtam hasznosítani a menedzseri, vezetői tapasztalataimat, nagyon szoros párbeszédet tudtam folytatni a város civil szervezeteivel, vállalkozásaival, gazdálkodó szervezeteivel és Békéscsaba lakóival is. Nagyon örülök annak, hogy sok lakos bíztat arra, hogy induljak az önkormányzati választáson. A mai napon a fekérést elfogadtam, amelyet ezúton is köszönök a Hajrá Békéscsaba Egyesületnek – fogalmazott Szarvas Péter. 

A polgármester az eseményen értékelte az elmúlt öt éves ciklusát. 

– Ha valaki visszagondol arra, hogy a város öt éve hol tartott és most körbejárja Békéscsabát, akkor jól látható fejlődéssel találkozik. Ezt nagyon gondos munkával készítettük elő, amelyben partnereim voltak a köztisztviselők és képviselők. Azonban azt is meg kell állapítani, hogy van még tennivaló. Sok munkát elvégeztünk, nagyon sok fejlesztést elindítottunk, befejeztünk vagy zajlik most is. Ha ismételten megválasztanak polgármesternek ősszel a lakosok, akkor elsősorban a városi alapinfrastruktúra területén szeretnék sikereket elérni. Polgármesterként egyik fontos feladatom lesz, hogy ezt a fejlesztési tendenciát folytassam. Büszke vagyok az elvégzett munkára és eredményesnek ítélem az elmúlt öt évet. Készen állok arra, hogy folytassam a polgármesteri munkát – emelte ki Szarvas Péter. 

További programok »

FEL