Átvette polgármesteri mandátumát Szarvas Péter

2019. október 22. 15:52 | Papp Ádám Sándor

Ünnepélyes keretek között vette át polgármesteri mandátumát Békéscsaba regnáló és a következő öt évre megválasztott városvezetője kedden délután a Polgármesteri Hivatal szalonjában.

Gojdárné Dr. Balázs Katalin, a Békéscsabai Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás vonatkozó adatait. Mint mondta, 49 364-en voltak jogosultak a voksolásra. A lakosság 43 százaléka élt jogával – azaz 21 206 fő – és ment el véleményt nyilvánítani október 13-án.

A 68 szavazókör eredményeinek összesítése alapján a helyi választási bizottság megállapította, hogy Gyebnár Dávid (Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje) 530 szavazatot kapott, amely a leadott szavazatok 2,58 százaléka. Miklós Attilára (MSZP, LMP, MLP közös jelöltje) 1788-an voksoltak, vagyis a szavazók 8,7 százaléka ikszelt a neve mellé. Dancsó Tibor (DK, Jobbik, Párbeszéd Magyarországért közös jelöltje) 2013 szavazatot kapott, amely 9,8 százalékot jelent. Szarvas Péterre (Hajrá Békéscsaba jelöltje) 16211-en szavaztak, amely 78,92 százalékos eredményt jelent.

– Az ismertetett eredmények alapján Békéscsaba Megyei Jogú Város megválasztott polgármestere Szarvas Péter, a Hajrá Békéscsaba Egyesület jelöltje. Az eredményt megállapító határozat ellen jogorvoslat nem érkezett, a döntés 2019. október 17-én, 16 órakor jogerőre emelkedett – fogalmazott Gojdárné Dr. Balázs Katalin, aki ezt követően átadta polgármesteri megbízólevelét Szarvas Péternek.

A regnáló polgármester köszönetét fejezte ki mindazok számára, akik részt vettek az önkormányzati választáson és kinyílvánították véleményüket.

– Békéscsabán születtem, életem legnagyobb részét itt töltöttem el, itt dolgoztam és gyermekeim itt születtek. A csabaiak jóvoltából lehettem szeretett városom polgármestere. Azt a célt tűztem ki már akkor is, hogy gondos, szorgalmas, alázatos munkával szeretnék tevékenykedni és ezzel hozzá tudjak járulni ahhoz, hogy a város erősödjön, Békéscsaba fejlődjön, szebb és rendezettebb legyen. Úgy gondolom, hogy a 2014-2019 közötti öt éves ciklusban ezek a célok teljesültek – fogalmazott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A városvezető gratulált minden megválasztott képviselőnek, majd hozzátette: bízik abban, hogy a testület együtt tud dolgozni a következő öt évben is Békéscsaba fejlesztése és fejlődése érdekében.

További programok »

Itthon

Másodjára is megrendezték a Diáksport Napot a Vízműben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai immár másodjára szervezett diáksport napot a megye székhelyhez tartozó kollégisták számára. A 8 városi kollégium csapata a tavalyi évhez hasonlóan 7 különböző sportágban száll szembe egymással.
17:20
FEL