Megszerezték a szükséges aláírásokat a Hajrá Békéscsaba Egyesület jelöltjei

2019. szeptember 10. 19:08 | Papp Ádám Sándor

A szükséges aláírások többszörösét szerezték meg a választókerületekben a Hajrá Békéscsaba Egyesület képviselőjelöltjei - fogalmazott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, az egyesület polgármesterjelöljte kedden délután. Az eseményen a szervezet a kompenzációs listáját is ismertette.

– A Hajrá Békéscsaba Egyesület a márciusi közgyűlésén szavazta meg Szarvas Péter polgármesteri jelölését a 2019 októberi önkormányzati választásra. A felkérést a jelenlegi polgármester júliusban el is fogadta – emlékeztetett Tóth Enikő, a Hajrá Békéscsaba Egyesület szóvivője. Mint mondta, ezt követően Szarvas Péter javaslatára állították össze a választókerületekben indulók listáját, majd a kompenzációs listát.

– Az őszi választást megelőző kampány első napjától kezdve az egyesület jelöltjei megkezdték az aláírásgyűjtés. A választópolgárok számára szerettük volna elmondani, hogy gondos, szorgalmas és alázatos képviselőjelöltek a Hajrá Békéscsaba jelöltjei, illetve személyes kontaktusokkal, plakátokkal, szórólapokkal hívtuk fel a figyelmet a jelöltekre. Sikeres volt a kampány első szakasza, a szükséges aláírások többszörösét tudtuk összegyűjteni minden egyes választókerületben, így a Hajrá Békéscsaba Egyesület mind a 12 egyéni választókerületben indít jelöltet. Örömömre szolgált, az is, hogy polgármesterjelöltként én is össze tudtam gyűjteni a szükséges aláírásoknak a többszörösét és így hivatalosan is polgármesterjelölt lettem – fogalmazott Szarvas Péter.

A Hajrá Békéscsaba Egyesület, mint jelölő szervezet, kompenzációs listát állíthat a töredékszavazatok hasznosítására. Ennek megfelelően, Szarvas Péter javaslata alapján össze is állították a kompenzációs listát, ahol a sorrend a következő:

 1. Szarvas Péter, polgármester
 2. Nagy Ferenc, alpolgármester
 3. Dr. Juhász István, ügyvéd
 4. Laduver Ferenc, iskolaigazgató
 5. Dr. Szigeti Béla, közgazdász-jogász
 6. Zelenyánszki Péter, pénzügyi szakember
 7. Gyulavári Zsolt, gazdasági-, pénzügyi tanácsadó
 8. Dénesné Dr. Sajben Andrea, gyógyszerész
 9. Csányi Illés, vállalkozó
 10. Ádám Pál, kereskedő-vállalkozó
 11. Kovács Pál, kereskedő-vállalkozó
 12. Gregor László, sportoló, kézilabdázó.

 

További programok »

Itthon

Több mint kétmillió forinthoz jutott az állatmenhely

Január 18-án, a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában jótékonysági bált rendezett a békéscsabai önkormányzat. A bál kedvezményezettje a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület volt, akiknek szerdán Szarvas Péter adta át a befolyt támogatói összeget.
2020. február 19. 17:23
FEL