Bringás családi vasárnapot szervezett a Hajrá Békéscsaba Egyesület

2022. május 15. 13:06 | Papp Ádám Sándor

Bringás családi vasárnapra invitálta a mozgás és a kerékpározás szerelmeseit a Hajrá Békéscsaba Egyesület.

A program délelőtt 10 órakor kezdődött. Az érdeklődők a volt KISZ tábornál gyülekeztek és az Élővíz-csatorna mentén a tavaly átadott Wenckheim kerékpárúton tették meg a mintegy 7 kilométeres távot. Az indulás egy valódi kerékpáros eseményhez illett: a jelenlévők a bicikli csengőjükkel jelezték, hogy kezdődik a túra.

– Békéscsaba egyedülálló a kerékpáros úthálózatával. Számtalan jó útvonalon lehet közlekedni, mi az egyik legszebben túrázunk, amely Póstelekre vezet az Élővíz-csatorna mentén, a Wenckheim-kerékpárút egyik legszebb környezetében – fogalmazott Varga Tamás, a Hajrá Békéscsaba önkormányzati képviselőjelöltje.

 

 

A mintegy húszperces túra végén a Pósteleki Szabadidőparkba beérkező kerékpárosokat jégkrémmel díjazták. A hangulatról Jimmy bohóc gondoskodott, aki lufit hajtogatott a fiatal túrázóknak.

– A Wenckheim-kerékpárút megépített szakaszain haladtunk több, mint 150-en. A kerékpárút megépítését a magyar kormány támogatta teljes egészében és azt tapasztaljuk, hogy a nagyszerű erdei környezetben sokan szeretnek gyalogolni, kerékpározni. Örvendetes, hogy a családok közül nagyon sokan meghallották a hívást és úgy döntöttek, hogy eljönnek egy sportos, jó hangulatú családi túrára – emelte ki Szarvas Péter polgármester.

A városvezető hozzátette: a résztvevők száma és a hangulat alapján elmondható, hogy sikeres volt a kezdeményezés, így jó ötletnek tartja, hogyha a Hajrá Békéscsaba Egyesület a jövőben is kerékpáros családi napot szervezzen.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL