Szarvas Péter: Elfogadta a közgyűlés a megbízhatóság költségvetését

2024. február 23. 12:15 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Megtartotta februári közgyűlés utáni tájékoztatóját Békéscsaba polgármestere. Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba) többek között az alpolgármester választásról, a 2024. évi költségvetésről, az infrastruktúra fejlesztésekről és a tervezett kerékpárút, járda és zöldfelületi fejlesztésekről beszélt.

A polgármester terjesztette a grémium elé a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosítását, amely szerint nem konkrétan három, hanem legfeljebb három alpolgármestere lehet a városnak, illetve lehetővé tette volna, hogy a főállás mellett társadalmi megbizatásban is ellátható legyen ez a poszt.

– Ezt a közgyűlés nem fogadta el. Az SZMSZ módosítás a harmadik alpolgármester kérdésének megoldását célozta. Most, hogy a közgyűlés ezt a javaslatot nem fogadta el, így további egyeztetések szükségesek, amelyekre készen állok úgy, ahogy eddig is készen álltam. Remélem, hogy rövid időn belül megegyezéses alapon dűlőre tudunk jutni és kialakul egy megnyugtató helyzet mindenki számára – tájékoztatott Szarvas Péter.

A harmadi alpolgármesterrel kapcsolatos közgyűlési döntésre azért van szükség, mert a Békés Vármegyei Kormányhivatal felhívta a csabai önkormányzat figyelmét arra, hogy az jogsértő módon működik és kérte, hogy a testület március végéig szüntesse meg a jogsértő állapotot.

 

 

A februári közgyűlés legfontosabb elemeként a 2024. évi költségvetés elfogadását emelte ki a város polgármestere, amely, mint fogalmazott, a megbízhatóság költségvetése.

Tetten érhetőek a költségvetésben számokkal alátámasztottan, hogy minden ilyen feladatra komoly összeget szánunk. Ezeket meg is fogjuk valósítani még akkor is, hogyha a minket körülvevő gazdasági környezet nem túlságosan erős – emelte ki a polgármester. Hozzátette: számos infrastruktúrális és a sportinfrastruktúrát is érintő fejlesztés folytatódik, illetve kezdődik el idén, többek között a jaminai városrészben egy új hat csoportos bölcsőde épül. De összesen több mint 3 milliárd forint értékben pályázik a város kerékpárút-hálózat bővítésre és zöldfelület fejlesztésre is.

További programok »

Közgyűlés

Visszatekintő Paláncz György alpolgármester, képviselő 8.vk. – Fidesz-KDNP

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Paláncz György beszámolóját olvashatják.
2024. április 18. 13:00
FEL