Önkormányzati választás – Jobbik: A szocialisták miatt bomlott fel az összefogás

2019. július 17. 10:42 | behir.hu

A Jobbik helyi képviselője közleményében kijelentette, azokat támogatják, akik támogatják a jelenlegi polgármestert, Szarvas Pétert.

A Jobbik választókerületi elnöke, Kocziha Tünde közleményben reagált a békéscsabai Liberálisok és az MSZP helyi szervezetének állításaira.

Mint írja, fél éven át próbált 5 párt és egy civil szervezet megállapodni az önkormányzati választáson való indulás részleteiteiről, sikertelenül. Jelezte, hogy a Lehet Más a Politika hónapokon keresztül nem vett részt a tárgyalásokon, majd az európai parlamenti választást követően megjelentek, miután nyilvánvalóvá vált, hogy önállóan nem tudják elérni az 5 százalékos bejutási küszöböt. A választókerületi elnök szerint "az LMP és az MSZP önkormányzati képviselői az 5 éves önkormányzati ciklus alatt nem fejtettek ki tényleges ellenzéki magatartást", ám a Jobbik csak olyan pártokkal és szervezetekkel hajlandó együttműködni, amelyek Békéscsaba jelenlegi polgármesterét, Szarvas Pétert támogatják.

Kocziha Tünde szerint nem meglepetés az, hogy az MSZP kihátrált az összefogásból, a tárgyalások alig haladtak, ezt pedig a szocialisták számlájára írja, hozzátéve, hogy Békéscsabán még a polgármester-jelölt személyéről sem sikerült megállapodni. Cinikusnak tartja azt az érvelést, miszerint a Jobbik kiugrása bontotta meg az ellenzéki egységet, hiszen ez az egység soha nem jött létre az elvi ellentétek miatt. "Álságosnak tartom azt a kijelentést, miszerint az MSZP a többi párt érdekpolitikája miatt lépett ki a szövetségből, hiszen éppen Miklós Attila az, aki nem tudja elfogadni, hogy nem őt választotta a többség az ellenzék polgármester-jelöltjének a Jobbik kilépése utáni szavazáskor" – írja.

 A közlemény úgy zárul: a történtek megerősítették a Jobbik helyi képviselőjét abban, hogy helyesen jártak el a kilépéssel, majd jelezte, hogy ők is várják azon pártok, szervezetek jelentkezését, akik Szarvas Péter jelenlegi polgármestert támogatják és "valódi ellenzéki tevékenységet kívánnak folytatni". 

További programok »

FEL