Ismertette választási programját az MSZP, LMP, MLP szövetsége

2019. október 2. 20:03 | Papp Ádám Sándor

Szerdán este Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban ismertette programját a Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika és a liberálisok helyi szövetsége.

Takács Péter önkormányzati képviselő (LMP) szerint tisztességes és hiteles emberek indulnak az egyéni körzetekben a szövetségükben, ezért is támogatja Miklós Attilát, aki polgármesterjelöltként méretteti meg magát az október 13-ai önkormányzati választáson.

Fülöp Zoltán, a békéscsabai liberálisok szövetségének elnöke elmondta: fontos, hogy az országban és a városokban is tiszta, átlátható viszonyokat teremtsenek. Azt is lényegesnek tartja, hogy a döntések helyben szülessenek meg, ne legyenek kiszolgáltatva a "nagy" politikának.

Fülöp Csaba önkormányzati képviselő (MSZP) hangsúlyozta: a szövetség együttműködése érték alapú, bizonyos dolgok mellet és nem valami ellen állnak ki közösen. Hozzátette: együttműködésük hosszútávú, amely a csabai közgyűlésen belüli döntések és támogatások mentén alakult ki.

Miklós Attila, a szövetség polgármesterjelöltje kiemelte: egy olyan programot szerettek volna létrehozni, amely átfogóan kezeli Békéscsaba problémáit, olyan területeket érint, amely minden lakos hétköznapjait meghatározza. 

 

Mit vállal a szövetség?

Miklós Attila pontokba szedve kifejtette:

– Vissza szeretnék adni a csabaiaknak a Kolbászfesztivált, vagyis azt akarják elérni, hogy lakcímkártyát felmutatva a békéscsabai lakosok egy napon ingyenesen látogathassák a rendezvényt. Véleménye szerint ki kell aknázni a turisztikai lehetőségeket, például a Munkácsy-negyedbe olyan attrakciók kellenének, amelyekkel Békéscsabára lehet csalogatni a vendégeket és valós idegenforgalmi látványosságot lehet teremteni a városban.

– Az Árpád fürdőbe ingyen engednék be egy napra a békéscsabaiakat az úszás világnapjához hasonlóan. Ehhez vállalnák, hogy minden helyi gyermeket megtanítanak az uszoda és a vízhasználatra.

– Azt is el kívánják érni, hogy a 65 év felettieknek, egyedülállóknak Békéscsabán elengedjék a szemétszállítási díjat. Véleményük szerint igazságtalan az a rendszer, ahol négyzetméter alapon van megállapítva a szemétszállítási díj.

– Fontos kérdés Békéscsabán az oktatás. "Ma már semmi másra nincs ráhatásunk az oktatási intézményekben, csak az étkeztetésre. Azt gondolom, hogy ezen változtatnunk kell, természetesen ez állami feladat is, de mi tehetünk azért, hogy az általános iskola, a középiskola és a felsőoktatás úgy legyen összehangolva, hogy az ott megszerzett tudást itt helyben lehessen hasznosítani" – vallja a polgármesterjelölt.

– Szintén fontos kérdésnek látják az átláthatóságot és a nyilvánosság megteremtését.

– Emellett le kívánják tenni az okosváros alapjait. A szövetség tagjai szerint fejleszteni kell a digitális infrastruktúrát, rámutatva, hogy minél több wifi pontot és alkalmazást kellene létrehozni. Az okosváros közösséget teremt, mely minden rezdülésére reagálhat az önkormányzat, vagyis akár utcák szintjén lehetne minivoksolásokat tartani például arról, hogy legyen buszmegálló, pad, játszótér, ebbe pedig a csabaiak minél szélesebb körét bevonnák.

További programok »

Itthon

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő

A jövő hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.
18:53
FEL