Az önkormányzati választás eredményeit értékelte az MSZP, LMP, MLP szövetsége

2019. október 18. 14:59 | Papp Ádám Sándor

Sajtótájékoztatón értékelte az október 13-ai önkormányzati választás békéscsabai eredményeit a Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika és a Magyar Liberális Párt helyi szervezete pénteken délelőtt az Élővíz-csatorna partján, a Munkácsy-szobor előtt.

Ugyanazon a helyen értékelték a választás eredményeit az ellenzéki szövetség képviselői, ahol augusztus 16-án jelentették be közös polgármesterjelöltjüket. Takács Péter, az LMP Dél-alföldi Regionális Elnökségének elnöke úgy fogalmazott, hogy Munkácsy Mihály mindenki számára példakép: jelképezi egyrészt a csabaiságot, a magyarságot, valamint az európaiságot, mely az összefogás célja is egyben.

– Egy tisztességes alternatívát szerettünk volna felmutatni Békéscsaba polgárainak az ellenzéki szövetséggel. Úgy gondolom, hogy ez sikerült. Kézzel fogható, hiteles programunk volt, amely a visszajelzések alapján igenis érdekli a békéscsabai lakosokat – hangsúlyozta Takács Péter.

Dr. Fülöp Zoltán, a Magyar Liberális Párt megyei elnöke örül annak, hogy rengetegen járultak az urnákhoz és éltek szavazati jogukkal, véleményt nyilvánítottak. Ismertette, hogy a szövetség a szavazatok közel 15 százalékát gyűjtötte be, míg a „másik ellenzéki tömörülés” csupán 10 százalékkal zárt. A megyei elnök a Hajrá Békéscsaba Egyesületről azt mondta, hogy az „Fidesz-közeli egyesület, csak más színbe öltözve”.

– Azt gondolom, hogy a lakosok minket tartottak jobbnak, alkalmasnak és hitelesnek az ellenzéki tömörülések közül. A végeredménynek azonban nem örülünk, hiszen azt látjuk, hogy azok a szavazók, akik elpártoltak az ellenzéktől ebben az időszakban, büntették részben az ellenzéket és a számukra teljesen ismeretlen, Hajrá Békéscsaba Egyesületre voksoltak, amelynek következménye az lesz, hogy továbbra is Fidesz-vezetés lesz a megyeszékhelyen – hangoztatta a Magyar Liberális Párt megyei elnöke.

Miklós Attila, az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnöke köszönetet mondott a lakosságnak, hiszen mint mondta: fontos volt, hogy éltek demokratikus jogaikkal. Hozzátette, hogy az MSZP, LMP és MLP összefogását szeretnék továbbvinni a jövőben, akár egyesület formájában is.

– A továbbiakban is szeretnénk, hogy működjön a létrejött szövetség. Fontos kérdéseket vetettünk fel, olyan elemeket dolgoztunk ki a programunkban, amelynek megvalósításáért a közgyűlésben is fogunk dolgozni. Olyan területeket tartunk a legfontosabbnak, mint például a békéscsabai oktatás, az egészségügy, az egészséges életmód, de a turisztikával és idegenforgalommal is foglalkozni kell. A közgyűlésen belül és kívül is szeretnénk ezekkel a témákkal foglalkozni, ügyeket generálni és képviselni. Ehhez meg fogjuk találni azt a legjobb működési formát, amivel tovább tudjuk vinni a szövetségünket, ez nagy valószínűséggel valamilyen egyesületi forma lesz, ami a többi politikai párt felé nyitottan, civil szervezetekkel együttműködve próbálja Békéscsaba fejlődését szolgálni – emelte ki Miklós Attila.

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
17:41
FEL