Önkormányzati választás: A Fidesz csabai szervezete Szarvas Pétert támogatja

2019. július 17. 16:40 | Papp Ádám Sándor

Szarvas Péter független polgármester-jelöltet támogatja a Fidesz-KDNP az őszi önkormányzati választásokon – jelentette be Herczeg Tamás, a Fidesz Békés Megyei választókerületi elnöke a szerdai sajtótájékoztatón.

A választókerületi elnök hangsúlyozta: országgyűlési képviselőként jól tudtak közösen dolgozni Szarvas Péter polgármesterrel azért, hogy a város tovább fejlődjön és a békéscsabai lakosok életkörülményei javuljanak. Herczeg Tamás kiemelte, hogy az együttműködésen túl a másik fontos szempont az volt a frakció számára, hogy Szarvas Péter munkájának nagy elismertsége van Békéscsabán.

– Úgy ítéljük meg, hogy a jelenleg is tartó ciklusban elindult egy olyan folyamat, amely a jövőben is működőképes és eredményes lehet a város fejlődése szempontjából. Ezért hoztuk azt a döntést, hogy a Fidesz-frakció nem indít polgármester-jelöltet a választáson. Szarvas Pétert egy civil szervezet jelöli, mi pedig támogatjuk abban, hogy a városvezetői mandátumot elnyerje. Mind a 12 egyéni képviselői körzetben indítunk jelöltet, s szeretnénk, hogy közülük minél többen képviselők legyenek – fogalmazott a választókerületi elnök.

Szarvas Péter támogatásával kapcsolatban Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai alapszervezetének elnöke elmondta: fontos szempont volt a közgyűlésen elvégzett munka, hiszen a polgármester, illetve a Fidesz 11 képviselője a költségvetés megszavazásával folyamatosan biztosította a város megfelelő működését, fejlődését és fejlesztési terveit.

– A ciklus alatt a költségvetést minden évben elfogadtuk, ezt csak az előterjesztő polgármester és a 11 fideszes képviselő szavazta meg, a többi párt részéről azonban senki – emelte ki Hanó Miklós.

 

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjei, illetve a kormánypártok által támogatott polgármesterjelöltek az 1. számú választókerületben:

Csabaszabadi: Szeverényi Attiláné, (Fidesz-KDNP támogatással)

Gerendás: Lengyel Zsolt (Fidesz-KDNP)

Kétegyháza: dr. Rákócziné Tripon Emese (Fidesz-KDNP támogatott)

Kondoros: Ribárszki Péter (Fidesz-KDNP)

Szabadkígyós: Balogh József (Fidesz-KDNP)

Telekgerendás: Ránkli Ferenc (Fidesz-KDNP támogatott)

Újkígyós: Szebellédi Zoltán (Fidesz-KDNP)

 

A Fidesz-KDNP békéscsabai képviselőjelöltjei:
 1. sz. k.: Szente Béla
 2. sz. k.: Horváth László
 3. sz. k.: Tímár Ella
 4. sz. k.: dr. Ferenczi Attila
 5. sz. k.: Bíró Csaba
 6. sz. k.: Váradi Zoltán
 7. sz. k.: Kiss Tibor
 8. sz. k.: Paláncz György
 9. sz. k.: Hanó Miklós
 10. sz. k.: dr. Csicsely Ilona
 11. sz. k.: Opauszki Zoltán
 12. sz. k.: Kutyej Pál

További programok »

Itthon

Glokális sarok – Szemléletváltás és önismeret

Egyre gyakrabban halljuk zöld szervezetektől és politikusoktól, hogy „szemléletet kellene váltani” és hogy „a fiatalokkal kell kezdeni”. Mit értünk ez alatt? Nekünk felnőtteknek nincs dolgunk? Mi már nem tanulhatunk és változtathatjuk meg életmódunkat? Fontosabb a társadalmi, mint a környezeti igazságosság? Csabaiként tudjuk-e ezeket a változásokat befolyásolni?
15:05
FEL